Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
26 produkter

Tillsatser för växelolja skyddar växellådans delar från för tidigt slitage. De förbättrar även dess prestanda och bilens säkerhet på vägen.

Olika typer av tillsatser för växelolja

Beroende på ändamål:

  • Friktionsminskande: Dessa innehåller ämnen som bildar en beläggning på delens yta vid höga temperaturer. Detta förbättrar glidningen, minskar slitaget och säkerställer mjuk och tyst växling.
  • Läckagestoppande: Dessa får tätningar och packningar att svälla, förbättrar deras elasticitet, fyller mellanrum och eliminerar läckor.
  • Rengöringsmedel används för att rengöra växellådan. De tar bort sot och avlagringar från delarnas yta, hjälper till att återställa växellådans egenskaper och löser problem med hårda växlar

Tips vid användning av tillsatser för växelolja

  1. Se till att produkten är kompatibel med växellådan: tillsatser för växelolja i manuella växellådor kan inte användas i automatväxellådor och vice versa.
  2. Se till att produkten är kompatibel med växeloljan. Använd inte motoroljetillsatser i växellådan.
  3. Följ rekommendationerna från tillverkaren. En del produkter bör tillsättas direkt i oljan som redan används, andra i ny olja.
  4. Observera de proportioner som anges av tillverkaren. I regel kräver 1 liter växelolja 30–50 ml tillsatser. Om en växellåda används under höga belastningar kan dock mer medel behövas.
  5. Skaka behållaren med produkten ordentligt. Fylla sedan en speciell spruta med flexibel slang med medlet och häll det i växellådan genom oljestickan eller oljehålet.
  6. Rengöringsmedel används vanligtvis i verkstäder eftersom det krävs specialutrustning och ytterligare byte av växelolja

AUTODOC: bekväm onlineshopping

I AUTODOCs onlinebutik kan du köpa tillsatser för växelolja för både automatiska och manuella växellådor samt andra bilkemikalier billigt. Med dessa medel kommer alla huvudenheter och monteringar i din bil att fungera lika effektivt som om de vore nya. Vi erbjuder produkter från kända tillverkare som är kända för sin höga kvalitet. Du kan alltid fråga våra specialister om våra pågående kampanjer och rabatter för att göra de bästa köpen.

loader Vänligen vänta...