Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Prenumerera
PÅ VÅRA NYHETSBREV

Du får våra senaste nyheter och tips genom att ange din e-postadress:

Infografik

Varnings lampor som indikerar aktivering eller inaktivering av specifika funktioner eller system

Moderna bilar är utrustade med flertal eletroniska system, varje med egen varningslampa. Totalt så finns det över 100 indikationssymboler i en bil. Här berättar vi om dem i detalj. Låt oss börja med symbolerna som berättar om ett system är på eller av.

Läs mer
Populära motortyper i Europa under första halvan av 2018

Vilka typer av motorer har varit mest populära bland EU och EFTA länder under de första 6 månaderna av 2018?

Vilken procent av dessa motorer sitter i bilar? I vilket land finns det ett högre antal av alternativa bränsledrivna bilar?

Våra nya infographics kommer att hjälpa ge dig svar till alla dessa frågor.

Läs mer

Populära bildelar

Τips

Tips vid vinterkörning

Under kalla årstider måste du som förare vara extra uppmärksam. Om du tappar fokus på vägen i så lite som några sekunder kan det orsaka en trafikolycka. Här kommer vi berätta vad du bör vara medveten om när du kör på vintern och hur du undviker problem.

Läs mer
Gör ditt fordon redo för vintern: tips från experter

En bil och dess system behöver särskild uppmärksamhet under kalla årstider. Många bildelar och system måste då fungera under extra påfrestningar, under vilka de kan gå sönder. För att förhindra detta kommer här några råd om hur du bäst förbereder din bil för årets kallaste säsong. 

Läs mer

Nyheter

Varför diesel tappar i popularitet i Europa

Nuförtiden syns minskningar i efterfrågan på dieselbilar i Europa. Det misstänks att sådana tendenser inte kommer att avta de kommande åren. Låt oss reda ut detta.

Läs mer
Jaguar vinner “European Car of the Year” för första gången någonsin

Vinnaren av tävlingen Car of the Year tillkännagjordes nyligen i Geneve. 2019 är det den elektriska crossovern Jaguar I-Pace. Detta är första gången en bil av detta brittiska märke får ta emot priset.

Läs mer

Ordlista

ABS

ABS (Antiblockeringssystem) är ett system som förhindrar att fordonets hjul låser sig vid plötsliga inbromsningar.

Läs mer
Steptronic

Steptronic är en funktion för manuell växling på en automatisk växellåda. Det skapades av ZF Friedrichshafen AG tyska tillverkaren, som bygger på BMW: s design från 1996. Det kan hittas på BMW, Mini, MG och Rover bilar. Växellådan kan kontrolleras med hjälp av växelväljaren eller knappar placerade på ratten.

Läs mer

Diagnostik

Servostyrningsvätska: hur man väljer och byter

Servostyrningens livslängd är avsedd för att hålla hela bilens livslängd, men endast i det fall systemet inte har läckage. Användning av undermålig olja eller sent byte är de vanligaste orsakerna till att servostyrningen går sönder. Läs vår artikel för att veta hur man kan undvika misstag när du väljer och byter ut hydraulvätska.

Läs mer
Överhettning av bromsdiskar: symptom, orsaker, problem och lösning

En av de vanligaste felem på bromskkivorna är att de blir överhettade. Om skivan överhettas belastas den med kritiska temperaturer, och bromsklossen börjar att slira på skivan. Bromssystemets effektivitet reduceras till ett minimum.

Läs mer