Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

5w30 eller 5w40: vilken motorolja är bäst att använda på vintern

Prenumerera
PÅ VÅRA NYHETSBREV

Du får våra senaste nyheter och tips genom att ange din e-postadress:

Smörjningssystemets prestanda har en direkt påverkan på motorns livslängd. Därför undrar många förare vilken oljeviskositet de bör välja för att få ett optimalt motorskydd till vintern. Här tittar vi på egenskaper hos de två populäraste oljesorterna: 5w30 och 5w40 för att ta reda på vilken som är bäst att använda när det är kallt.

Vad märkningen står för

Även i svår frost ska motoroljor för vinterbruk förbli så pass flytande att de kan fortsätta smörja systemet. Siffrorna framför bokstaven “W” anger temperatur vid vilken oljan fungerar utan problem och med vilket vridmoment vevaxeln kan vridas för att kunna starta motorn. Bokstaven “W” visar att smörjmedlet kan användas under vintern och siffrorna efter siffrorna efter den visar högtemperaturegenskaperna som bestäms av övre och nedre tröskelvärden för kinematiska viskositeten vid 100 °C samt den dynamiska viskositeten vid 150 °C och skjuvningsgraden på 106 s−1.

Tillverkare använder olika tillsatser i sina oljor för att skapa universella produkter med ett brett temperaturintervall. Dessa tillsatser minskar temperaturens beroende av viskositet men kan påverka andra egenskaper hos smörjmedlet.

Egenskaper hos oljorna 5w30 och 5w40

Dessa smörjmedel har samma lågtemperaturegenskaper. Båda produkterna bibehåller optimal viskositet för motorstart vid -30°C och håller sig i flytande tillstånd vid -35°C. Deras högtemperaturegenskaper skiljer sig dock åt. 5w30:s kinematiska viskositet varierar i intervallet 9,3–12,5 mm2/s och den dynamiska viskositeten är 2,9 mPas. Motsvarande värden för 5w40 är 12,5–16,3 mm2/s och 3,5 mPas.

Båda dessa oljor har sina för- och nackdelar. Till exempel skapar 5w40-smörjmedlet en tjockare och starkare oljefilm, tätar håligheter på ett utmärkt sätt och klarar höga belastningar. Därför används det ofta i kraftfulla och högpresterande sportbilar. Det höga vevmotståndet kan dock påverka motorns dynamik. Dessutom blir livslängden kortare ju bredare smörjmedlets temperaturspann är.

Smörjmedlet 5w30 går lättare att pumpa genom systemet och rengör motorns delar mer effektivt. Det gör det även lättare för motorn att kylas ned och bidrar till lägre bränslekonsumtion. Om friktionsparens glapp skulle öka kan det dock uppstå läckor när denna olja används.

3 tips som hjälper dig att välja

  1. Om du använder ditt fordon i stadsmiljö, ofta står i bilköer, kör i höga hastigheter och bilen är gammal bör du köpa en olja med 5w40-viskositet. Om du däremot föredrar lugn körning och tycker att låg bränsleförbrukning och miljövänlighet är viktigt bör du välja en produkt med 5w40-markering.
  2. Bortsett från viskositet bör du även ha följande parametrar i åtanke när du väljer smörjmedel:
    • Oljebasens sammansättning: Vissa motorer kräver syntetiska oljor medan andra behöver mineraloljor.
    • API- och ACEA-klassificering: Oljor med samma SAE-viskositetsgrad kan skilja sig åt när det kommer till mängden tillsatser, askhalt och andra parametrar. Alla sådana skillnader beaktas i dessa klassificeringssystem.
  3. Kom ihåg att du bara kan byta från 5w30 till 5w40 eller tvärtom om din tillverkare tillåter det. Motorn riskerar att gå sönder annars.

Därför är biltillverkarens godkännande av motoroljan så viktig

Oljans viskositet är i själva verket en ganska relativ parameter. Dess temperatur ändras hela tiden när motorn är igång. På så sätt ökar eller minskar viskositetens och oljefilmens tjocklek. När en motor designas beräknar tillverkarna dynamiken och väljer passande produkt i enlighet med alla motordriftlägens krav.

Vid motorstart är exempelvis är oljefilmens tjocklek mycket högre än när motorn arbetar normalt. På grund av detta ökar friktionen mellan kontaktdelarna. Det gör att motorn värms upp snabbare. Vid högre temperatur blir viskositeten lägre och då minskar också belastningen på motorn.

Om oljans viskositet överstiger det värde som anges av tillverkaren kommer motorn att utsättas för tung belastning under starten. Det är extra farligt vid kraftiga varvtalsökningar, när även skjuvningsgraden kraftigt ökar men viskositeten inte motsvarar den aktuella temperaturen. Det kan göra att motorn överhettas. Konstant drift under hög belastning påverkar också dess livslängd. Om den överhettas regelbundet kan även smörjmedlet oxidera fortare.

En sänkt viskositet är inte mindre farligt. Friktionsparen kommer att nötas snabbare för att oljefilmen inte är tillräckligt hållbar och varvtalet är för högt kan det även leda till motorbeslag och oljan tar slut snabbare.

Slutsats

Smörjmedel ska alltid väljas i enlighet med vad tillverkaren rekommenderar. Om de godkänner användning av oljor med olika viskositet kan du välja den olja som bäst passar din bils körförhållanden och skicket på dess monteringar och enheter. Det räcker inte heller att bara ta hänsyn till viskositeten: oljebasens sammansättning och dess API- och ACEA-klass eller -kategori är också viktig. Stressa inte med ditt val – köp olja hos AUTODOC så får din bils motor ett säkert skydd hela vintern.

loader Vänligen vänta...