Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
26 produkter

Radiatorrengöringsmedel används för att ta bort smuts, kalk, korrosionsprodukter och oljeavlagringar från motorns kylsystem. De skyddar metalldelar mot skador och är säkra att använda på gummitätningar. Regelbunden applicering av produkten förhindrar radiatorblockering, garanterar effektiv värmeöverföring och förhindrar överhettning hos motorn.

Olika typer av radiatorrengöringsmedel

Beroende på förhållandet mellan syra och alkalier (pH) finns det:

  • Syrabaserade: pH<7. Dessa tar effektivt bort kalk och spår av korrosion.
  • Alkaliska: pH>7. Dessa är bra för att lösa fett. Klarar även av organiska avlagringar.
  • Neutrala: pH=7. Dessa är framförallt lämpliga för förebyggande åtgärder. De är inte effektiva mot svår kontaminering.

Tips vid användning av radiatorrengöringsmedel

  1. Läs instruktionerna och följ tillverkarens rekommendationer. Vissa typer av radiatorrengöringsmedel måste blandas direkt i kylvätskan medan andra bör blandas med destillerat vatten.
  2. Blanda inte olika produkter från denna kategori. De kan neutralisera varandra och har ingen positiv effekt.
  3. Späd ut produkten i de proportioner som anges av tillverkaren. Överdriven koncentrationen av vätskan har en destruktiv effekt på de behandlade komponenterna.
  4. Töm endast kylvätskan när motorn är helt sval. Annars kan du riskera brännskador.
  5. Efter användning av syra- eller alkaliblandningar måste en speciell neutralisator användas. I regel levereras den tillsammans med produkten. När du använder produkter med pH-värdet 7 behöver du bara tvätta det med destillerat vatten.
  6. Gör det till en vana att rengöra kylsystemet en gång var fjärde år. Denna process kan utföras tillsammans med byte av kylarvätska.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Regelbunden rengöring av kylsystemet är en nödvändig förutsättning för dess effektivitet. Vi rekommenderar dig att köpa radiatorrengöringsmedel i onlinebutiken AUTODOC för att få bukt med orenheter snabbt och enkelt. I vår katalog hittar du endast högkvalitativa produkter från tillverkare av bilkemikalier. Vi erbjuder dessutom betydande rabatter på alla artiklar. Bli kund hos oss nu och börja spara på ditt bilunderhåll.

loader Vänligen vänta...