Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
4 produkter

Hydrauliska vätsketillsatser används ofta i personbilar och kommersiella fordon såväl som i specialfordon. Dessa produkter är avsedda att skydda hydraulsystem från för tidigt slitage, hjälper till att öka deras arbetsprestanda och förhindra läckage. I personbilar och nyttofordon används de oftast i servostyrningssystemet. I specialfordon har de ännu fler användningsområden.

Olika hydrauliska vätsketillsatser

Beroende på funktion:

  • Anti-slitage: Dessa skyddar systemets komponenter från slitage och ger bättre flödesförmåga. Dessa tillsatser förhindrar vätskeskumning och korrosion av metaller.
  • Rengöringsmedel: Dessa löser upp avlagringar på systemdelar och förhindrar att nya bildas. Dessa tillsatser håller smutspartiklar borta. De har även en positiv effekt på enhetens prestanda och förlänger dess livslängd.
  • Återställande: Dessa produkter bildar en slitstark cermetfilm på slitna komponenter och återställer därmed deras ursprungliga storlek och form. De säkerställer tyst drift av systemet, eliminerar vibrationer och minskar kraften som krävs för att vrida ratten.
  • Tätningssvällande: Dessa ökar elasticiteten hos gummi och plastelement och återställer deras storlek. Detta eliminerar mellanrum och förhindrar därmed läckage.
  • Viskositetsmodifierande: Dessa tillsatser hjälper till behålla oljeviskositeten vid extremt höga temperaturer och används huvudsakligen i specialfordon. De hjälper till att förbättra hydrauliska maskiners prestanda.

Det är vanligt att en produkt utför flera funktioner.

Tips vid användning av hydrauliska vätsketillsatser

  1. Läs instruktionerna och följ tillverkarens rekommendationer. Vissa medel måste hällas i den använda hydraulvätskan medan andra bör hällas i ny. Vissa produkter ska appliceras i två steg. Till en början hälls de i den använda oljan som tappas efter några kilometer, och sedan hälls de i den nya.
  2. Använd tillsatserna i de proportioner som rekommenderas av tillverkaren. Ämnets koncentration kan variera beroende på om fordonet av passagerartyp eller kommersiell typ.
  3. Innan du använder produkterna bör du se till att de är kompatibla med vätskan som de kommer att hällas ned i.
  4. Undvik att använda olika tillsatser samtidigt för att bevara deras effektivitet.
  5. Vissa produkter måste användas regelbundet. Det hjälper till att förhindra många fel samt förlänga livslängden på hydraulsystemet med 1,5–2 gånger.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

För att ditt fordons hydraulsystem ska fungera ordentligt bör du köpa hydrauliska vätsketillsatser och använda dem regelbundet. Ett brett urval av dessa produkter finns i vår onlinebutik. Vi erbjuder överkomliga priser på alla artiklar i denna kategori.

loader Vänligen vänta...