Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
57 produkter

Läckagedetekteringsprodukter hjälper till att hitta läckor i rörledningar. De används för att kontrollera olika bilsystem: luftkonditionering, kylning, smörjning, bränsle, växellåda och servostyrning. Vissa produkter hjälper till att upptäcka läckor i kaross, motor och bromssystem.

Olika typer av läckagedetekteringsprodukter

Beroende på det avsedda ändamålet:

  • För att upptäcka vätskeläckor: Dessa produkter tillverkas som tillsatser baserade på fluorescerande färgämnen. De bör blandas med vatten eller arbetsvätskor från olika bilenheter och system. Vissa kan appliceras på fönster eller takluckor. De lyser under UV-lampa.
  • För att upptäcka luftläckor: Dessa säljs i sprejburkar och används främst för luftbromsar i kommersiella fordon. De är skummande medel avsedda för extern användning. Efter applicering dyker bubblor upp på läckagestället.
  • För att upptäcka sug: Dessa används för motortest. De innehåller mycket brandfarliga komponenter som förändrar luft-/bränsleförhållandet i blandningen vilket får varvtalet att sjunka och mängden СО och СН i avgaserna att öka

Tips vid användning av läckagedetekteringsprodukter

  1. Innan du använder ultravioletta tillsatser för läckage bör du se till att produkten är kompatibel med den vätska den ska tillsättas i. Det är inte alltid möjligt att blanda samma medel med kylmedel av olika märken. Dessutom bör kyltillsatser inte hällas i motor- eller växelolja.
  2. Köp endast högkvalitativa produkter för läckagedetektering, helst utan lösningsmedel. Vissa produkter innehåller aggressiva ämnen som orsakar korrosion av metalldelar och förstör tätningsmedel.
  3. Läs etiketten före användning av läckagedetektorer. Flytande tillsatser tillsätts direkt i det testade systemet. Aerosoler sprutas på delytor där misstänkt läckage finns.
  4. För att använda UV-tillsatser behöver du en UV-lampa. Den kan ersättas med en liten billig ficklampa som drivs med bilens elektriska system. Skydda dina ögon med speciella gula glasögon. För att få bästa resultat bör du lägga till flytande tillsatser i den mängd som rekommenderas av tillverkaren.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Genom att snabbt upptäcka läckor i ett system kan du ofta undvika dyrt underhåll. Köp läckagedetekteringsprodukter så att du kan upptäcka även de minsta sprickorna och eliminera dem snabbt och enkelt. Genom att handla från oss sparar du tid och pengar: vi erbjuder låga priser och hjälper varje kund att välja ut önskade artiklar.

loader Vänligen vänta...