Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
78 produkter

Tillsatser för motorolja gör det möjligt att korrigera och förbättra smörjmedlets arbetsegenskaper. De tillsätts direkt i motorsmörjningssystemet. De minskar oljeförbrukningen, säkerställer tyst motordrift, förhindrar för tidigt slitage samt hjälper till att minska rökighet och upprätthålla kompressionen i cylindrarna.

Olika tillsatser för motorolja

Beroende på huvudfunktion:

 • Rengöringsmedel: Dessa tar effektivt bort sot och förhindrar avlagringar av kol, oxiderade blandningar och hartshaltiga ämnen på metalldelar i motorn.
 • Dispergeringsmedel: Dessa håller fasta partiklar suspenderade och förhindrar att de avlagras på ouppvärmda delar av kraftenheten.
 • Korrosionsinhibitorer: Dessa skapar en skyddande film på delarnas yta och bromsar korrosionen.
 • Depressiva medel: Dessa förhindrar bildandet av paraffin och ser till att smörjmedlet förblir flytande även vid låga temperaturer.
 • Slitageskyddstillsatsmedel: Dessa reducerar friktionen mellan motorns kontaktdelar och skyddar dem mot slitage.
 • Rökhämmande tillsatser: Dessa passar fordon som körts många mil. De ökar viskositeten i smörjmedlet och förbättrar kompressionen. Vissa tillsatser leder även till att tätningarna sväller och förhindrar läckage.
 • Antioxidanttillsatser: Dessa hindrar oljan från att oxidera vid höga temperaturer.
 • Skumhämmande tillsatser: Dessa skyddar delar från oljebrist och förbättrar cirkulationen av arbetsvätskor i smörjsysteme

Tips vid användning av tillsatser för motorolja

 1. Vissa medel kan bara blandas med ny olja. Andra behöver tillsättas direkt i systemet efter 2 000 km innan det vanliga smörjmedelsbytet.
 2. Tillsatserna måste tillsättas i den mängd som anges av tillverkaren i produktens instruktioner.
 3. Innan du använder produkten: se till att den är kompatibel med typen av smörjmedel du har i din bil.
 4. Vissa medel bör förvärmas till en temperatur på 25–30 °С.
 5. Tillsatserna hälls vanligtvis direkt i oljetanken efter att motorn förvärmts. Var försiktig så att du inte bränner dig.
 6. Därefter bör du starta motorn och låta den gå på tomgång. Vissa tillverkare rekommenderar att du kör bilen en halvtimme i vanligt driftläge.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

När du köper denna typ av bilkemikalier bör du ta hänsyn till ett stort antal faktorer: till exempel fordonets totala körsträcka och dess servicevillkor. Våra specialister hjälper dig gärna att göra rätt val. Kontakta dem för att få ett snabbt svar. Vi erbjuder ofta stora rabatter på våra produkter. De gör att du kan köpa tillsatser till motorolja av hög kvalitet till bästa pris.

loader Vänligen vänta...