Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
18 produkter

Startgaser är speciella aerosoler baserade på eterföreningar som används för att starta motorn vid mycket låga temperaturer, ibland så låga som -60°С. Dessa produkter hjälper även till att starta motorn under höga luftfuktighetsförhållanden eller när batterinivån är låg. Startgas är användbart om du behöver ta bilen till en verkstad när tändstift eller glödstift är defekta eller om bränslesystemet inte fungerar.

Olika typer av startgas

Dessa bilkemikalier levereras i sprejburkar med olika volym. Beroende på det avsedda syftet finns följande sorters produkter:

 • Universella.
 • För förgasare: Dessa används i bilar av tidigare generationer.
 • De som inte rekommenderas för motorer med insprutningssystemet Common Rail.
 • De som är oförenliga med både Common Rail-systemet och enhetsinjektorer.
 • De som inte kan användas i dieselmotorer där glödstift inte kan inaktiveras

Dessutom skiljer sig dessa produkter åt i lägsta temperatur de kan användas vid, till exempel -60 °С, -54 °С, -52 °С, -50 °С.

Tips vid användning av startgas

 1. Innan du använder produkten bör du läsa etiketten noggrant. Se till att produkten är kompatibel med motorn i ditt fordon.
 2. Följ stegen som anges av tillverkaren.Ta hänsyn till vilken typ av motor som ska användas. Om du har en bensinmotor kan du spreja startgas i luftfiltret, förgasaren eller inloppsröret och starta bilen på en gång. Med dieselmotor måste du stänga av glödpluggarna, öppna bränsleinsprutningssystemet helt genom att trycka ned gaspedalen, spreja gasen i inloppsröret och starta motorn.
 3. Spreja inte produkten längre än 2–3 sekunder. För mycket kemikalier kan spränga motorn.
 4. Om det inte fungerar: upprepa en eller två gånger. Om motorn fortfarande inte startar måste du kontakta en verkstad.
 5. Använd inte startgas när motorn är igång.
 6. Använd inte produkten i närheten av apparater som är i drift eller har öppen låga. Startgas innehåller brandfarliga ämnen.
 7. Använd inte startgas för ofta. De har en destruktiv effekt på motorn då de tvättar bort oljefilmen från motorns delar och kan orsaka knackning. Startgas är endast avsett för nödsituationer.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Ett stort utbud av startgas och andra bilkemikalier hittar du i onlinebutiken AUTODOCs katalog. Här kan du hitta produkter från de flesta kända tillverkarna och välja objekt som är skräddarsydda efter dina behov. Våra specialister är alltid redo att ge dig professionell rådgivning och hjälpa dig att göra rätt val, beställa och betala. Kontakta dem via onlinechatt nu för att få information om aktuella kampanjer och rabatter samt köpa startgas till det mest fördelaktiga priset.

loader Vänligen vänta...