Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
32-6235
0,00 kr
Din kundvagn är tom
Stomavgift
När du köper en komponent markerad som "utbytesprodukt" så behöver du betala både själva komponenten, och även för stomavgiften. Enligt den Europeiska lagstiftningen är stomavgiften densamma som den summa tillverkaren måste betala som garanti för att skicka tillbaka den gamla komponenten för renovering och återanvändning. Återbetalning av stomavgiften görs när den användna komponenten har kommit tillbaka. Betalningen av stomavgiften görs endast om föremålet tillverkas i ett område som hör till den Europeiska Unionen. Summan av stomavgiften bestäms av de som levererar komponenten. Därför kan samma komponent erbjudas med olika summor gällande stomavgiften beroende på leverantör, ibland har de inga stomavgifter överhuvudtaget.
Denna produkt är en utbytesprodukt, en stomavgift på 362.68 kr SEK (inkl. 25% moms) tillkommer. Stomavgiften återbetalas till dig efter att skickat en gammal utbytesdel till oss.
Enkel returprocess
AUTODOC SE (Retoure - Lager R)
Rhinstrasse 132
12681 Berlin
Tyskland
8 veckor
Hur går det till?
 • Du betalar för den nya reservdelen och stomavgiften.
 • Du tar emot den nya delen.
 • Förbered den använda utbytesdelen för att skickas. (Töm delen på vätska om den innehåller någon sådan, men om det gäller batterier kan du bortse från dessa anvisningar.)
 • Du kan begära att få returnera den använda reservdelen via ditt personliga konto på Autodoc.se eller genom att fylla i formuläret längst ned på denna sida.
 • Den använda delen bör placeras i samma förpackning som den nya kom i. Bifoga fakturan som du fick med i brevet/e-postmeddelandet efter din beställning. Detta kommer att snabba på behandlingen av din begäran.
 • Skicka den gamla delen i propert skick till följande adress:
  AUTODOC SE (Retoure - Lager R)
  Rhinstrasse 132
  12681 Berlin
  Tyskland
 • Vi skickar den använda delen till tillverkaren för undersökning.
 • Att bearbeta returer av utbytesdelar tar vanligtvis 6–8 veckor från tillfället då den returnerade delen tas emot på lagret. Vi kommer att informera dig om undersökningsresultaten.
Hur snabbt måste jag returnera den använda utbytesdelen?
Den använda utbytesdelen bör skickas inom ett år från det datum då den nya köptes.
Hur återbetalas stomavgiften om undersökningsresultatet är positivt?

Vi återbetalar stomavgiften till dig på samma sätt som du gjorde din betalning eller genom att kreditera ditt kundkonto på Autodoc.se.

Vad händer om undersökningsresultatet är negativt?

Vi kommer att informera dig om stomavgiften inte kan återbetalas. Vi kommer behålla den undersökta utbytesdelen i vårt lager i 2 månader. Delen kan returneras till dig på din begäran. (Autodoc.se kommer att stå för fraktkostnaden.) Efter 2 månaders förvaring kommer delen att skrotas.

Hur ser er returpolicy ut?
 • Den använda utbytesdelen returneras på kundens bekostnad.
 • Även om beställningen inkluderar alternativet Trygg beställning måste kunden stå för kostnaden för att returnera den använda utbytesdelen. Om kunden inte förser tillverkaren med en använd reservdel kommer stomavgiften inte återbetalas och istället betraktas som kompensation av tillverkaren.
 • Om den använda delen har omfattande skador eller stora sprickor i höljet återbetalas inte stomavgiften.
 • Om du skickar tillbaka en använd del från en annan kategori återbetalas inte stomavgiften. Detta gäller om du, till exempel, köpt en generator men skickar tillbaka ett startbatteri.
 • För att få stomavgiften återbetalad kan du även returnera ett liknande föremål du köpt från en annan tillverkare. Om du till exempel köper ett bromsok från BOSCH men returnerar ett bromsok från TRW.
 • Om den nya utbytesdelen skiljer sig från den gamla i vissa avseenden (exempelvis strömstyrka) måste du fråga tillverkaren om det är möjligt att returnera den gamla utbytesdelen. Du kan kontakta kundtjänsten på [email protected].
Vilka kategorier innehåller utbytesdelar med stomavgift?
Bromsok
Generator
Startmotor
Drivaxel
AC Kompressor
Servopump
Styrväxel
Turboaggregat
Spridare
Insaprutningspump
Batteri
Tändfördelare
Kopplingslamell
Tryckplatta
EGR-Ventil
Munstyckshållare
Högtryckspump
Styrkolonn
Kontrollenhet, bränslöeinsprutning
Luftflödessensor
Pump- / munstyckeenhet
Drivknut
Kompressor luftfjädring
Kardan
Styrenhet, insprutning
Flödesfördelare
Kontrollenhet, tändsystem
Uppvärmningsregulator
Avgasspjäll, motorbroms
Matningsenhet, ureainsprutning
Arbetscylinder, servostyrning
Kontrollenhet, tomgångskontroll
Styrningssats
Kontrollenhet, knackningssensor
Mer
Krav på använda delar:
*Dessa instruktioner finns endast till i informationssyfte. Varje enskilt fall granskas separat. (Samtliga reservdelar genomgår en individuell undersökning av tillverkaren.)
Bromsok
Generator
Startmotor
Drivaxel
AC Kompressor
Servopump
Styrväxel
Turboaggregat
Spridare
Insaprutningspump
Batteri
Tändfördelare
Formulär för returbegäran av utbytesprodukt:
Innan du skickar delen till oss ber vi dig att fylla i formuläret nedan. Vårt kundtjänstteam kommer sedan att kontakta dig. Ange den nya utbytesdelens beställningsnummer.