Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
Stomavgift
När du köper en komponent markerad som "utbytesprodukt" så behöver du betala både själva komponenten, och även för stomavgiften. Enligt den Europeiska lagstiftningen är stomavgiften densamma som den summa tillverkaren måste betala som garanti för att skicka tillbaka den gamla komponenten för renovering och återanvändning. Återbetalning av stomavgiften görs när den användna komponenten har kommit tillbaka. Betalningen av stomavgiften görs endast om föremålet tillverkas i ett område som hör till den Europeiska Unionen. Summan av stomavgiften bestäms av de som levererar komponenten. Därför kan samma komponent erbjudas med olika summor gällande stomavgiften beroende på leverantör, ibland har de inga stomavgifter överhuvudtaget.
Denna artikel är en utbytesprodukt, en stomavgift på 318.11 kr SEK (inkl. 25% moms) tillkommer. Stomavgiften (depositionen) återbetalas efter att den gamla använda delen har återlämnats.
Enkel returprocess
AUTODOC AG (Retoure - Lager R)
Rhinstraße 132
12681 Berlin
Tyskland
8 veckor
Hur går det till?
 • Du betalar för den nya reservdelen och stomavgiften.
 • Du tar emot den nya delen.
 • Förbered den begagnade delen för leverans (dränera vätskan från delen i förväg, om den innehåller någon) (Dessa anvisningar gäller ej batterier).
 • Du ansöker om begäran att skicka tillbaka den användna delen via ditt personliga konto hos Autodoc.se eller med formuläret längre ned på sidan.
 • Den begagnade komponente bör placeras i samma låda som den nya ersättningsprodukten levererades i. Bifoga fakturan som du fick med i brevet efter att du gjort beställningen. Detta kommer göra arbetsprocessen med din begäran snabbare.
 • Du måste skicka de begagnade delarna i propert skick till följande adress:
  AUTODOC AG (Retoure - Lager R)
  Rhinstraße 132
  12681 Berlin
  Tyskland
 • Vi skickar den användna komponenten till tillverkaren för undersökning.
 • Som regel tar det det 6-8 veckor att bearbeta din begäran från det tillfälle då den returnerade delen anländer till lagret. Vi informerar dig om undersökningsresultaten.
Hur snart bör den användna komponenten skickas tillbaka?
Den användna komponenten bör skickas inom ett år från det datum då utbytesprodukt köptes.
Hur går det till när stomavgiften återbetalas om undersökningsresultatet är positivt?

Vi betalar tillbaka stomavgiften på samma sätt som du gjorde din betalning, eller genom att sätta in krediterna på ditt kundkonto hos Autodoc.se.

Vad händer om undersökningsresultatet är negativt?

Vi informerar dig om att tilläggsavgiften inte kan returneras. Vi kommer behålla den undersökta reservdelen i vårt lager i 2 månader. Reservdelen kan skickas tillbaka till dig om du önskar det (Autodoc.se står för fraktkostnaderna för den returnerade delen). Efter 2 månaders förvaring kommer reservdelen skrotas.

Vad har ni för policy gällande utbytesprodukter?
 • Fraktkostnaden för den begagnade delen bekostas av kunden.
 • Även om beställningen inkluderar alternativet "Säker Beställning", kommer den begagnade delen skickas tillbaka på kundens bekostnad. Om kunden vägrar förse tillverkaren med en begagnad komponent, så betalas inte stomavgiften tillbaka och anses vara en kompensation för tillverkaren.
 • Om den begagnade delen har omfattande skador eller stora sprickor så återbetalas inte stomavgiften.
 • Om du skickar tillbaka en använd del från en annan kategori så är inte stomavgiften heller återbetalningsbar. Om du till exempel köpte en generator, men skickar tillbaka ett startbatteri
 • För att få tillbaka stomavgiften kan du även skicka ett liknande föremål som är köpt från en annan tillverkare. Om du till exempel köper en skivbroms från BOSCH men skickar tillbaka en skivbroms från TRW.
 • Om den nya delen har egenskaper (strömförbrukning till exempel) som inte stämmer överens med den gamla, så behöver du höra av dig till tillverkaren och fråga om du kan skicka tillbaka en sådan komponent. Du kan göra detta via vår kundtjänst [email protected]
Vilka kategorier innehåller utbytesprodukter?
Bromsok
Generator
Startmotor
Drivaxel
AC Kompressor
Servopump
Styrväxel
Turboaggregat
Spridare
Insaprutningspump
Batteri
Tändfördelare
Lamellcentrum
Tryckplatta
EGR-Ventil
Munstyckshållare
Högtryckspump
Styrkolonn
Kontrollenhet, bränslöeinsprutning
Luftflödessensor
Pump- / munstyckeenhet
Led, drivaxel
Kompressor luftfjädring
Kardan
Styrenhet, insprutning
Flödesfördelare
Kontrollenhet, tändsystem
Uppvärmningsregulator
Avgasspjäll, motorbroms
Matningsenhet, ureainsprutning
Arbetscylinder, servostyrning
Kontrollenhet, tomgångskontroll
Styrningssats
Kontrollenhet, knackningssensor
Mer
Krav för begagnade delar:
* Instruktionerna är endast för information. Varje enskilt fall granskas separat.(Varje enkild reservdel genomgår en undersökning av tillverkaren)
Bromsok
Generator
Startmotor
Drivaxel
AC Kompressor
Servopump
Styrväxel
Turboaggregat
Spridare
Insaprutningspump
Batteri
Tändfördelare
Formulär för utbytet av utbytesprodukt:
Innan du skickar iväg komponenten önskar vi att du först fyller i formuläret nedan, vår kundtjänst kommer sedan kontakta dig. Var god skriv in ditt ordernummer, som inkluderar utbytesprodukt.