Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
152 produkter

Bromsrengöringsmedel är utformade för att avfetta ytan på bromssystemets komponenter. De används för demontering och underhåll av skivor, trummor, dynor, cylindrar och ok. Bromsrengöringsmedel är bra på att ta bort hartser, smörjmedel, rester av tekniska vätskor, bromsdamm och andra envisa orenheter. De förhindrar även att drivmekanismerna fastnar och förbättrar bromsprestandan.

Olika typer av bromsrengöringsmedel

Dessa medel levereras vanligtvis i aerosoler. Deras effektivitet beror på det ämne de baseras på och på intensiteten hos strålen som bildas när medlet appliceras. Det förbättrar det mekaniska avlägsnandet av smuts, och dess egenskaper beror på typen av drivmedel. De vanligaste är:

  • Koldioxid: Detta hjälper till att bilda en tunn nålliknande sprej och kräver inget förlängningsmunstycke för applicering. Den här typen av drivmedel är inte särskilt praktiskt för stora områden.
  • Propan och butan: Dessa ger en bred sprutvinkel och är inte lämpliga för fläckbehandling.
  • En blandning av koldioxid, propan och butan: Det bildar en sprej med regelbunden form och möjliggör effektiv konsumtion av aerosol

Dessa aerosoler kan även utrustas med en speciell kulventil. Det gör det möjligt att spreja produkten i valfri position.

Tips vid användning av bromsrengöringsmedel

  1. Se till att materialet som ska behandlas är kompatibelt med produkten som appliceras.
  2. Följ tillverkarens instruktioner. Rengöringsmedel skiljer sig åt i torktid och i hur de bör efterbehandlas. Till exempel räcker det att torka av vissa medel med en torr trasa medan andra måste tvättas av ordentligt.
  3. Skaka flaskan väl före användning. Om aerosolerna förvarats kallt bör de ställas ut i rumstemperatur en tid innan användning.
  4. Använd en borste eller trasa för att ta bort orenheter som är lätta att ta bort från ytan.
  5. Undvik att medlet kommer i kontakt med lack, plast eller gummi. Vissa medel innehåller ämnen som har en destruktiv effekt på nämnda material.
  6. Använd ett speciellt förlängningsmunstycke för att behandla komponenter på svåråtkomliga platser.
  7. Utför rengöringen i ett välventilerat rum. Använd skyddsutrustning för hud, ögon och luftvägar.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

I vår onlinebutik kan du köpa bromsrengöringsmedel från kända tillverkare till lägsta pris. Att beställa flera produkter samtidigt hjälper dig att spara in på leveranskostnaderna. Kontakta vår kundtjänst för att lägga en beställning snabbt. Våra specialister informerar dig om aktuella kampanjer och rabatter, betalningsmetoder samt leveranstider.

loader Vänligen vänta...