Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
13 produkter

Elektrisk kontaktrengöring är specialmedel som bidrar till att säkerställa felfri drift hos elektrisk utrustning. De tar bort olika typer av orenheter, oxider, oljor och fasta avlagringar mycket bra. De rengör även terminaler och kontakter och förhindrar ytterligare kontaminering och korrosion.

Olika typer av elektrisk kontaktrengöring

Beroende på den aktiva ingrediensen finns följande typer av produkter:

 • Alkohol: Dessa erbjuder effektiv rengöring av de behandlade elementen och löser upp orenheter på en gång. När de torkar lämnar de inga fläckar eller sörja. De kan även användas för korrosionsskydd.
 • Olja: Dessa tar inte bara bort föroreningar, utan bildar också att en värmebeständig och skyddande film på den behandlade ytan. Det förhindrar korrosion, spänningsfall och minskar också motståndet i ledningarna.

De bästa resultaten kan uppnås genom att använda båda dessa produkttyper. På så sätt rengörs avlagringarna så bra som möjligt och elementen kommer att skyddas från miljöpåverkan.

Tips vid användning av elektrisk kontaktrengöring

 1. Läs instruktionen noga. Följdordningen kan skilja sig åt mellan olika produkter.
 2. Bryt strömmen till kontakterna som ska rengöras för att undvika kortslutning eller en elektrisk stöt.
 3. Skaka flaskan väl innan du applicerar produkten på den behandlade ytan.
 4. Spreja den elektriska kontaktrengöringen. Tänk på att vissa produkter torkar på en gång: i dessa fall måste du rengöra orenheterna direkt efter appliceringen. Vissa produkter avdunstar långsamt. Dessa måste lämnas på den behandlade ytan i 5–10 minuter för att alla avlagringar ska lösas upp.
 5. Använd en luddfri trasa för att avlägsna smuts. Ibland är det tillåtet att använda en borste.
 6. Undvik att medlet kommer i kontakt med lack och plastdelar. Om det ändå inträffar: torka av ytan med en fuktig trasa.
 7. Utför arbetet i ett välventilerat rum eftersom produkterna är brandfarliga. Spreja aldrig nära en öppen låga.
 8. Efter att du använt en elektrisk kontaktrengörare ska du inte slå på strömmen direkt. Vänta tills medlet dunstat bort helt.
 9. Håll aerosolen borta från öppen eld och direkt solljus. Skydda flaskan mot mekaniska stötar när du transporterar den.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Damm, smuts och hög luftfuktighet har en förstörande effekt på elektriska kretsar. Din bilutrustning kan dock fungera effektivt även under sådana förhållanden om du köper elektrisk kontaktrengöring i vår onlinebutik. Vi erbjuder massor av rabatter på alla produkter och du har även möjlighet att spara in mycket på leveransavgifter.

loader Vänligen vänta...