Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
19 produkter

Panel lim är en speciell kemisk förening, som kännetecknas av hög motståndskraft mot variationer i temperatur och effekter av fukt. De används t.ex för att fästa hjulhus förlängare och olika dekorativa element. Och även för att fästa trimming delar på karossen. De används ofta i reparationsarbeten. De tätar fogar, och skyddar dem från korrosion.

Vilka är de olika typerna av panel lim?

Enligt produkttyp finns det:

  • En komponent. De är redo att användas. Beroende på typ och funktions princip, kan de härda antingen genom kontakt med ytan i frånvaro av syre, efter avdunstning av lösningsmedel, eller när de utsätts för fukten i luften
  • Två komponent. Den aktiva substansen och en aktivator som startar polymerisation processen levereras i separata behållare. Dessa föreningar bör blandas precis innan applikation eller tillämpas separat

Följande kan användas som det huvudsakliga aktiva ämnet:

  • Epoxyhartser. Dessa produkter är oftast två-komponent. De kännetecknas av utmärkt vidhäftning men har låg elasticitet. De är perfekta för att eliminera borrade hål, limning av mycket laddade komponenter. Härdningstiden på ett epoxy lim varierar från några minuter upptill ett par timmar och kan bero på omgivningens temperatur
  • Acryl. Produkter som innehåller akryl brukar tillhöra två-komponent blandningarna. De används för att fästa plast, trä eller gummi delar. Några minuter behövs för ytan att härda, och upp till 24 timmar för att härda helt. I denna grupp ingår också anaerob fogmassa som härdar i rumstemperatur (15-30 minuter vid en temperatur på 15-35 °С.) De gör det möjligt att på ett tillförlitligt sätt fästa även fasta konstruktioner, och även eliminera sprickor med 0.05-0,6 mm bredd.
  • Polyuretan. Föreningar baserat på detta är oftast en-komponent. De ger slitstark, vattentålig och elastisk limning. De fungerar som tätning av svetsfogar. De används vid montering av dörrar, skärmar, motorhuv förstärkningar, spoilers och lister. De kännetecknas av en kontinuerlig polymerisation i upp till 2 dagar.

Vid användningen av panel lim.

  1. Läs noga igenom instruktionen på förpackningen eller produkt kort. Det finns lim för panel lim som härdar av värme andra med kyla. De förstnämnda kräver värme för aktivering, de andra härdar i rumstemperatur.
  2. Behandla ytan innan limning. Ta bort smuts, fukt och olja från ytan med hjälp av särskilda föreningar för Karosseri.
  3. Applicera en speciell kräm för händerna. De skyddar huden mot aggressiva kemiska komponenter. Det finns även speciella produkter för rengöring av händerna efter utfört arbete.

AutoDoc: bekväma online-köp

Du hittar ett brett urval av bil kemiska produkter för olika ändamål i vår online-shop. Många kunder uppskattar redan vår service och höga kvalitet. Du kan bli en av dem.

Du sparar tid och pengar genom att göra inköp i vår butik. Det bekväma sök systemet kommer att hjälpa dig att hitta de nödvändiga produkterna utan problem. Snabb order bearbetning och automatiserade lager främjar snabb leverans. Regelbundna kampanjer och betydande rabatter möjliggör köp av panel lim till lägsta pris.

loader Vänligen vänta...