Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
65 produkter

Gängklister utför flera funktioner på samma gång. De förhindrar att själv urskruvning av fästelement som en följd av påverkan från höga temperaturer och vibrationer, skyddar metallytor från inträngning av fukt och smuts, och tätar även fogar.

Vilka är de olika typerna av gängtätning?

  • För demonterbara fogar. De är också kända som flyttbara. De används i montage som kännetecknas av låga temperaturer och en viss sannolikhet för att gradvis uppluckring av fästelementen. T.ex, gängtätning behövs för att skapa ett fäste till motorn, för tätning av bultar vid ventilkåpan och oljetråg. noterbart är dess motstånd mot vibrationer . Om det är nödvändigt, kan fästdon tas loss utan föregående uppvärmning, med hjälp av manuella verktyg. Genomsnittlig skjuv styrka är 11 mPa.
  • För en-bit-enheter. De är permanenta,och är kända för hög hållbarhet efter härdning. Exponering för höga temperaturer kommer att vara nödvändigt för demontering av fästelementen . De används i fogar, som inte kräver regelbunden demontering, tål även höga belastningar under drift: i bromssystemet eller direkt i motorn. Dessa klister kännetecknas av hög skjuvstyrka, vilket motsvarar ca 20 mPa.

Vid användningen av gängtätning

  1. Välj produkten i enlighet med de tekniska egenskaper och driftförhållanden som gäller. Olika sammansättningar används ofta för gängade skarvar med små och stora diametrar.
  2. Läs instruktionen noga. Sekvensen på åtgärder kan variera för en viss typ av produkt. Vissa produkter härdar i luften, medan andra endast i dess frånvaro. Tork tiderna varierar också.
  3. Applicera blandningen på ytan, som rengjorts i förväg, för att ge mer tillförlitlig bindning.
  4. Skaka behållaren ett par gånger innan användning.
  5. Arbeta i ett väl ventilerat utrymme, eller utomhus, använd skyddsmask, denna typ av kemikalier innehåller giftiga komponenter.om produkten kommer i kontakt med huden, skölj under vatten, och använd tvål. Om irritationen ej upphör bör du uppsöka läkare. Skydda ögonen.
  6. Använd inte gängtätningen på utrustning som inte är tillåtna av tillverkaren

AutoDoc: bekväma online-köp

I vår online-shop kan du köpa gängtätning till ett överkomligt pris. Vi erbjuder endast produkter av hög kvalitet från de bästa tillverkarna. Ett brett sortiment av komponenter och bilvårdsprodukter som garanterar att du kommer hitta det du behöver i vår katalog.

loader Vänligen vänta...