Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
70 produkter

Rostskyddsfärg är speciella kemiska medel som används för att förhindra att metalldelar förstörs av fukt. Det förhindrar inte bara korrosion utan stoppar även spridningen av befintliga korrosions fläckar. Efter applicering bildar medlet en hinna som förhindrar att fukt får kontakt med metallytan.

Vilka är de olika typerna av rostskyddsfärg

Beroende på syfte, är de:

  • Rost förebyggande produkter. De är lämpliga för att behandla nya bilar. När de torkat fungerar de som en barriär. Deras sammansättning innehåller korrosionsinhibitorer.
  • Rostomvandlare. De används för att behandla befintliga rost fläckar. De förhindrar fortsatt expansion av korrosion genom att reagera med sina produkter och att förändra dess struktur. Sådana medel är mycket lämpliga för bilar med högt miltal. För att öka dess effektivitet, är det bättre att använda dem tillsammans med de förebyggande produkterna

Beroende på konsistens:

  • Flytande. För applicering behöver du en speciell spraypistol med vars hjälp du kan behandla även platser som är svåra att nå.
  • Pastaliknande. De är mindre bekväma att använda eftersom appliceringen utförs med en borste och tar lång tid. Men de ger ett längre skydd än de flytande gör eftersom de skapar en slitstark beläggning som är resistenta mot slipande förslitning.

Tips vid användningen av rostskyddsfärg

  1. Förbered ytan för behandling: tvätta den ordentligt och vara noga med att torka den väl. Användningen av vissa ämnen är helt verkningslösa, om även en liten mängd fukt är kvar under den skyddande beläggningen. Du bör inte applicera grundfärg över ämnen som använts tidigare.
  2. Rensa ut de oxiderade fläckarna med hjälp av specialverktyg, exempelvis en stålborste.
  3. När du använder rostomvandlare kom ihåg att vanligtvis bör ytan behandlas flera gånger. Detta förfarande kräver att man väntar en viss tid mellan tillämpningen av lager, med rengöring av resterna av varje föregående lager som redan fyllt sin funktion.
  4. Utför arbetet i ett väl ventilerat utrymme med en temperatur på +5-30 °C . Exakta villkor är angivna i instruktionerna.
  5. Vänta på fullständig torkning av beläggningen efter applicering. Det kan ta upp till 24 timmar.
  6. Använd personlig skyddsutrustning för att förhindra att skada hud, ögon och luftvägar. Skadliga ämnen finns i sammansättningen av de flesta produkterna

AUTODOC: bekväma online köp

Du bör ta hand om bilens kaross regelbundet för att undvika oxidation så länge som möjligt.

I vår webbshop kan du köpa rostskyddsfärg som gör att din bil motstår fukt under lång tid. Våra specialister hjälper dig att välja produkter med hänsyn till din bils skick, och skador och behov. De överkomliga priserna kommer att göra dig glad. Snabba leveranser gör att du kan påbörja servicen av ditt fordon så snart som möjligt.

loader Vänligen vänta...