Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
31 produkter

Stenskotts färg skyddar trösklar, stötfångare, hjulhus och andra utsatta delar av karossen. Dessa delar är genom sin placering utsatta för stenar som skvätter upp från hjul och vägbanan under körning. Produkten förebygger också skador på metallen p.ga kontakt med fukt. produkten har också en ljuddämpande egenskaper.

Vilka är de olika typerna av stenskott färg

Enligt ändamål finns det produkter för:

 • Delar av bilens kaross. Dessa produkter innehåller hartser och gummi. De ger ett slitstarkt skyddande lager som neutraliserar ljud av sten som träffar och har även goda rostskyddande egenskaper. De kräver en ytbehandling av lacken eller målning.
 • Dolda delar. De innehåller hartser och vax. De behåller sina operativa egenskaper både vid höga och låga temperaturer. De skapar ett pålitligt skydd mot korrosion, men är mindre motståndskraftig mot mekanisk påverkan. Efter applicering behöver de inte målas.
 • Underredet. De är producerade på en bas av harts, vax, bitumen och gummi. De kännetecknas av en hög hållbarhet,de behåller sina operativa egenskaper även vid hård frost. De behöver inte att målas eftersom de då förlorar i effektivitet när de kommer i kontakt med färg komponenter.

Stenskotts färg levereras i olika förpackningar, som även bestämmer metoden för dess användning. Följande är tillgängliga för kunder:

 • Sprayer. De är enkla att använda, kräver inga speciella kunskaper och verktyg.
 • Burkar. En spruta som behövs för tillämpningen av produkten medföljer i dess förpackning. användningen ger en enkel och snabb behandling av de delar på svåråtkomliga ställen.
 • Flaskor. Dessa produkter appliceras med pensel. Det använd rimligen till stora områden.

Tips på sten chip färg

 1. Applicera endast produkten med den metod som anges i instruktionen. Till exempel bör du inte använda sprutpistoler för applicering av stenskotts färg från flaskor och vice versa.
 2. Innan du påbörjar arbetet, rengör, torka och avfetta ytan. Detta kommer att förbättra vidhäftningen.
 3. Ta bort korrosions fläckar med hjälp av stålborste, annars kan det skyddande skiktet vara förstört direkt efter torkning.
 4. Skydda de delar som inte skall behandlas, med maskeringstape.
 5. Obs: flerskiktsbeläggning ger maximal hållbarhet. Optimal lager kvantitet är 2 – 3 rekommenderad tjocklek för varje lager är 1 mm. Innan nästa lager appliceras, låt det föregående torka.
 6. Innan du använder bilen, vänta på fullständig torkning av behandlade ytorna.Det kan ta upp till 24 timmar temperaturen inte understiger +20 °С.
 7. Använd personlig skyddsutrustning under reparationen för att utesluta risken av att skada hud, ögon och luftvägar

AUTODOC: bekväma online köp

Ett brett sortiment av produkter från världsberömda tillverkare presenteras i vår katalog. Tack vare detta kommer du att kunna välja ut och köpa sten chip färg och andra typer av bil kemikalier för din bil. Om du inte vet vilken produkt du föredrar, så kan du kontakta våra specialister. De kommer att berätta om fördelarna och egenheter vid användningen av varje produkt. För produkt beställning räcker det med att fylla i blanketten och välja en bekväm betalningsmetod.

loader Vänligen vänta...