Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
5 produkter

Svetssprejer används ofta vid svetsning för att upprätthålla metallens egenskaper. De hindrar sot och metallstänk från att bildas på de svetsade delarnas yta och svetsmunstycke, underlättar polering av svetsar samt hjälper till att minska förbrukningen av material som används under svetsning. Dessutom bildar dessa produkter, när de är torra, en skyddande film för att förhindra att korrosion sprids.

Olika typer av svetssprejer

Svetssprej kan innehålla olika komponenter som används som aktiva ingredienser. De populäraste är följande typer av produkter:

  • Silikonbaserade: Dessa är billiga men måste appliceras ofta, vilket gör att de tar slut snabbt. När de hamnar på svetsområdet kan ha en negativ effekt på svetsfogens effektivitet. När arbetet är utfört bör ytan avfettas noggrant – av denna anledning är dessa sprejer inte lämpliga för applicering på delar som ska galvaniseras, kromas eller målas. Sprejerna kan innehålla tillsatser av aluminium och molybden. De förra används för aluminiumdelar. De gör svetsarna släta och blanka. De senare bibehåller sina arbetsegenskaper vid temperaturer på upp till 700 °C.
  • Keramikbaserade: Dessa är mer effektiva och kan stå emot temperaturer på upp till 1500 °C. De tenderar inte att sprida sig, vilket gör dem praktiska att använda. De är även kostnadseffektiva: en applikation räcker vanligtvis för 8 timmars arbete.
  • Baserade på vegetabilisk olja: Miljövänliga och säkra. De innehåller inga giftiga komponenter utan bara ämnen som avfettar ytan. Om de råkar hamna på arbetsytan kommer de därför inte ha någon negativ effekt på svetsfogens effektivitet.

Tips vid användning av svetssprejer

  1. Produkten bör appliceras där svetsarna kommer att vara. Den bör sprejas i ett tunt lager.
  2. Vissa föreningar bör endast appliceras på svala delar medan andra kräver föruppvärmning. Stegföljden kan återfinnas i instruktionen som levereras i paketet tillsammans med produkten.
  3. Silikonbaserade sprejer utgör i regel ingen hållbar beläggning. De måste ibland sprejas om och om igen.
  4. Efter användning av produkter som innehåller silikon är det nödvändigt att rengöra munstycket noggrant för att förhindra att det blir tilltäppt.
  5. Svetsstänk som dyker upp under utförande måste tas bort med en metallborste.
  6. Vissa föreningar måste tvättas och avfettas medan andra bara behöver torkas av med en torr trasa.
  7. Svetssprejer kan innehålla brandfarliga komponenter. Därför bör du följa brandsäkerhetsföreskrifterna när du använder dem.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

För att göra svetsning enkel, ansträngningsbesparande och högkvalitativ rekommenderar vi att du använder specialprodukter såsom aerosoler, krämer och vätskor. Du kan köpa dem i onlinebutiken AUTODOC. I vår katalog finns de mest moderna och effektiva produkterna från de bästa tillverkarna av bilkemikalier. Beställ svetssprejer idag och få rabatt.

loader Vänligen vänta...