Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
46 produkter

Rostomvandlare är avsedda att återställa korroderade metallytor. De används i det inledande skedet av reparationsarbetet.

Olika typer av rostomvandlare

Beroende på ingredienser:

 • Syrabaserade: Dessa är en blandning av syror och organiska lösningsmedel. De är inte lämpliga för användning på galvaniserade ytor och delar tillverkade av järnfri metall. De innehåller aggressiva komponenter och är relativt enkla att använda.
 • Zinkbaserade: Dessa blandningar innehåller zinkoxid som en aktiv ingrediens. De eliminerar inte bara befintliga korrosionsfläckar utan bildar också en skyddande beläggning på den behandlade ytan som förhindrar att rost sprider sig ytterligare

Beroende på funktion:

 • Modifierande: Dessa bildar en skyddande beläggning på den del som är redo att lackas.
 • Konverterande: Dessa omvandlar aktiva korrosionsprodukter till knappt lösliga salter.
 • Stabiliserande: Dessa omvandlar instabila korrosionsprodukter till stabila föreningar.
 • Genomträngande: Dessa gör det korroderade område tjockare.

Många produkter kombinerar flera verkningsmekanismer.

Tips vid användning av rostomvandlare

 1. Innan du använder rostomvandlare måste du läsa instruktionerna noggrant och se till att de kan användas för att behandla materialet du tänkt. Vissa produkter är avsedda för järnmetaller medan andra är lämpliga för galvaniserade ytor och icke-järnmetaller.
 2. Vissa rostomvandlare, i regel de syrabaserade, måste sköljas efter applicering eftersom rester av medlen kan förstöra metallen.
 3. Denna typ av bilkemikalier innehåller aggressiva komponenter. Du bör undvika att de hamnar på lacken. Det är också mycket viktigt att bära personlig skyddsutrustning: handskar, skyddsglasögon, munskydd.
 4. Rostomvandlare appliceras på delar som rengjorts från smuts, fett och lös rost. I vissa fall måste ytan vara våt.
 5. För att applicera kemikalien kan du använda en borste, roller eller en pumpsprejflaska. Det bör fördelas jämnt i ett tunt lager. Vid allvarlig skada är det rekommenderat att upprepa proceduren.
 6. Rostomvandlarens verkningstid anges också i instruktionen. Vissa produkter blir aktiva inom 10–15 minuter. För andra tar det 24 timmar innan reaktionen är klar.
 7. Konverterade produkter bör tas bort med en stålborste. Ytan måste tvättas och torkas med en trasa.
 8. Arbeten bör utföras i ett välventilerat rum med en temperatur över +5 ℃.
 9. Rester av produkten ska förvaras i en förseglad förpackning och inte i närheten av direkt solljus eller värmeelement.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Ett brett urval av högkvalitativa bilkemikalier finns i AUTODOCs onlinebutiks katalog. Vårt bekväma, användarvänliga sökningssystem gör att du kan välja den bästa produkten utan problem. Om du har några frågor om produktval eller om att lägga en beställning kan du alltid be våra specialister om hjälp. De är online varje arbetsdag, redo att ge dig en hjälpande hand. Köp rostomvandlare idag och få massor av rabatt.

loader Vänligen vänta...