Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
500 produkter

Fordonsfärg gör att bilen ser estetisk ut samt skyddar den mot korrosion och negativ miljöpåverkan. Det används för att måla karosserier, dörrar, stötfångare, lister, dörrhandtag och sidospegelhöljen.

Olika typer av fordonsfärg

Beroende på konsistens:

 • Flytande: Dessa skiljer sig åt i ingredienser. Bland dem finns:
  • Baserade på organiska lösningsmedel. De kan innehålla följande aktiva ingredienser:
   • Cellulosa: Blandningar baserade på det, så kallade nitrofärger, kännetecknas av snabb torkning men tenderar att spricka. De är bättre lämpade för att måla begränsade områden. De appliceras i flera lager. När de torkat behövs polering för att uppnå optimal glans.
   • Alkyder: Produkter som innehåller detta gör det möjligt att bilda en hållbar, glansbeläggning som inte behöver poleras. Endast ett lager appliceras. De karakteriseras av lång torkningstid kräver vanligtvis torkaktivatorer och härdare.
   • Akryl: För närvarande är produkter baserade på akryl och lösningsmedel de mest använda då de kännetecknas av homogen struktur och inte behöver polering. Efter att de torkat har de lång hållbarhet och är resistenta mot yttre påfrestningar. De måste appliceras i flera lager och underhåller egenskaperna under lång tid.
  • Vattenbaserade blandningar: Dessa är miljövänliga, har utmärkt vidhäftningsförmåga samt kan appliceras ovanpå den gamla lacken. De skiljer sig åt i torkningstid. För snabbare polymerisation kan färgen torkas i en speciell torkkammare.
 • Pulver: Torra, magnetiserade färgpartiklar sprejas på karossen och utsätts sedan för höga temperaturer. Dessa bilfärger är mycket ekonomiska att använda men kräver dyr utrustning. De är lämpliga för målning av plastdelar. Gör det möjligt att skapa en hållbar och varaktig beläggning

Tips vid användning av fordonsfärger

 1. Det är bäst att måla en kaross i en verkstad. För att uppnå bästa resultat kommer du att behöva motsvarande färdigheter och utrustning. Det är önskvärt att specialister även eliminerar små skador. Med hjälp av ett datorprogram väljer de den färgton som passar din bils kaross bäst.
 2. Det är viktigt att späda bilfärger i särskilda proportioner. Förhållandet mellan ingredienser kan bero på temperaturen vid vilken arbetet utförs.
 3. Fordonskemikalier appliceras på den förberedda, rengjorda och primade ytan.
 4. Oftast är emaljskiktet belagt med billack. Detta hjälper till att bilda en hållbar, varaktig och vacker beläggning.
 5. Alla arbeten bör utföras i ett rent rum. Om damm och smuts hamnar på den nymålade ytan kan de förstöra allt.
 6. När du sprejar bilfärg med en färgpistol bör du bära skyddsmask. Om blandningen innehåller lösningsmedel bör brandsäkerhetsföreskrifterna följas.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Att handla bilfärger är mer fördelaktigt om du köper primer och fyllmedel samtidigt. Du kan köpa alla bilkemikalier som behövs för att måla bilen på ett och samma ställe. Detta hjälper dig att uppnå högsta beläggningskvalitet, få snabb leverans och även sänka priset. Kontakta våra specialister så hjälper de dig att hitta de bästa bilkemikalierna för ditt fordon.

loader Vänligen vänta...