Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
21 produkter

Spackel används under restaurering av stötfångaren och andra karossen element. De hjälper till att snabbt och enkelt eliminera små bucklor, märken och repor. De används också som ett andra priming lager, de appliceras över fogmassa och täcks med färg.

Vilka är de olika typerna av spackel.

Efter syfte:

  • För att reparera skador. Dessa produkter fyller sprickor och repor. De tillämpas direkt på delarna.
  • För utjämning av grundlager. De tar bort porer som är kvar efter fyllning, och skyddar beläggningen från aggressiva komponenter som ingår i lacken.

Beroende på vilken komponent som används som bas:

  • Polyeter. De kännetecknas av snabb polymerisation, vanligtvis, sker härdning 20 minuter efter applicering. Efter en timme, kan delarna målas. Produkterna kan lagras under en ganska lång tid, och är oftast av en typ och ska blandas precis före användning. De är inte motståndskraftiga mot fukt.
  • Glasfiber. De används för eliminering av skador på glasfiber ytor. De drar inte ihop sig vid härdning, är kända för hög hållbarhet, och är fuktsäkert.
  • Metall-innehållande. De säljs till högre pris i jämförelse med de andra, men präglas av effektivitet. I de flesta fall de hårdnar de på mindre än en halvtimme och kan enkelt slipas och poleras

Tips vid användningen av spackel

  1. Innan du börjar, kontrollera att produkten är lämplig för applicering på de ytor som du kommer att arbeta med. Till exempel, metall-innehållande produkter bör inte användas för delar som är tillverkade av glasfiber
  2. Förbered ytan inna du påbörjar arbetet. Vanligtvis är det nödvändigt att avlägsna rester av gammal färg och ta även bort oxidations fläckar med kemiska rostlösare
  3. Applicera produkten enligt instruktionen. Vissa kan användas först efter att primern torkat fullständigt, andra kan för tillämpas på en våt yta. Dessutom kan vissa typer av fyllnadsmedel blandas med färg. Det är praktiskt om lackmaterial i ljusa färger används på bilens kaross, de restaurerade fläckarna kommer inte att synas.
  4. När du blandar 2-komponent spackel, följ alltid de proportioner som rekommenderas av tillverkaren. Alltför mycket av någon av ingredienserna är förenat med sprickbildning, p.ga att det inte finns tillräckligt med förlängd torktid.

AUTODOC: bekväma online köp

För att köpa fyllnadsmedel snabbt och billigt, kontakta våra specialister. De kommer att hjälpa dig att välja den produkt som är perfekt lämpad för den reparation som du planerar. För att komma i kontakt med vår support kan du använda telefon, email eller online chat. Du kan också studera sortimentet som presenteras i katalogen själv, t.ex jämför våra priser med de genomsnittliga marknadspriserna. Du kommer att bli glatt överraskad!

loader Vänligen vänta...