Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
40 produkter

Fordonslack är en genomskinlig kemisk förening baserad på flytande polymerer. Det bör appliceras i målandets slutfas, ovanpå färgskikten. Det gör att bilen ser mer attraktiv ut, skyddar dess delar mot negativ miljöpåverkan och säkerställer lackens hållbarhet.

Olika typer av fordonslack

Beroende på ljusreflekterande egenskaper:

 • Glansiga: När de är torra bildar dessa lack en hållbar beläggning som behöver regelbunden polering men som är lätt att rengöra.
 • Matta: Dessa fungerar bra för att dölja ojämnheter och är lätta att använda. De delar som lackats med dessa kräver ingen polering. Matt lack bevarar ett attraktivt utseende längre men är svårare att rengöra än glansiga ytor

Beroende på sammansättning:

 • En komponent: Levereras som färdiga blandningar.
 • Två komponenter: Dessa lacker måste blandas med härdare som säljs tillsammans med den aktiva substansen

Beroende på mängden torrt material:

 • Fasta: Dessa är märkta med “HS”, “UHS” eller “VHS” och appliceras i två lager. Över 80 % av fordonslacket kvarstår på ytan. De bildar inga droppar när de appliceras och innehåller färre lösningsmedel. Lacken kännetecknas av lång torkningstid och slipas inte lätt.
 • Mjuka: Dessa är märkta med “МS”. När det är torrt förblir 40–60 % av lacken på karossen. De appliceras i två eller tre lager och torkar snabbt. De är lätta att breda ut och polera.

Många tillverkare erbjuder även produkter som är märkta med “SR” (Scratch Resistant) i sina kataloger. De har specialkomponenter som gör beläggningen mycket tålig och flexibel. Tack vare det kan lackerna återställa sig själva vid lättare skador.

Tips vid användning av billack

 1. Om du behöver måla hela karossen bör du uppsöka en verkstad. Små skador är möjliga att eliminera på egen hand.
 2. Läs instruktionerna noga innan du använder fordonslack. Där anger tillverkaren utspädningsförhållanden, mängder och torktid för varje skikt samt den bästa temperaturen för applicering av blandningar och deras polymerisation. Ytan du ska lackera måste rengöras och avfettas. Använd speciella kemikalier för detta ändamål. Det är också nödvändigt att ta bort alla tecken på korrosion.
 3. Om du bara målar vissa delar av bilen bör du täcka över resten av dem med maskeringstejp.
 4. Skaka flaskan då och då när du använder sprej: detta hjälper till att undvika dropp.
 5. Håll sprejen på cirka 20–25 cm avstånd från ytan som ska målas.
 6. Använd inte bilen förrän fordonslacket är helt torrt. Det tar vanligtvis ungefär två dagar. För att få bilen att torka snabbare kan du använda speciella infraröda lampor.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Innan du beställer fordonslack är det viktigt att ta reda på vad du behöver. Hur din bil kommer att se ut och arbetets kvalitet hänger på valet av rätt produkt. Tack vare det breda produktsortimentet som presenteras i AUTODOCs onlinebutik hittar du definitivt rätt lack för jobbet du vill utföra. Kontakta våra specialister för att undvika misstag.

loader Vänligen vänta...