Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
19 produkter

Bromsoksfärg har inte bara en dekorativ funktion. Det skapar en skyddande beläggning på delar, skyddar dem från smuts och fukt, förbättrar värmeöverföringen och underlättar rengöringen. Sammantaget förlänger detta bildelarnas livslängd.

Olika typer av bromsoksfärg

Beroende på konsistens:

 • Flytande: Dessa karakteriseras av enkel applikation. De skapar en hållbar beläggning som bevarar dess arbetsegenskaper under flera år.
 • Pulvriga: Dessa kan endast användas i verkstäder, då applicering av färgämne kräver professionell utrustning. Dessutom flödar och polymeriseras beläggningen i en speciell kammare. När färgen torkar blir beläggningen mycket slitstark och motståndskraftig mot den aggressiva miljön

Beroende på typ av yta:

 • Glansiga: Dessa bildar en slitstark beläggning. Delar målade med sådan färg är lätta att rengöra eftersom beläggningen har en slät konsistens och inte tenderar att samla smuts.
 • Matta: Bra för att dölja alla ojämnheter. De skapar en porös beläggning som är lite svårare att rengöra

Beroende på produktion:

 • En komponent: Produkter redo att använda.
 • Två komponent: Består av en aktiv ingrediens och en aktivator som blandas ihop innan du använder dem

Tips vid användning av bromsoksfärger

 1. Innan du börjar arbeta är det viktigt att se till att mängden blandning du köpt är tillräcklig för att måla det önskade området. Aerosoler innehåller vanligtvis mindre färg än burkar.
 2. Bromsoksfärg bör appliceras på förbehandlade ytor som är rena och avfettade. Stålborstar och rengöringsmedel bör användas.
 3. Det kommer att vara bekvämare att utföra arbetet om du demonterar delen. Det finns emellertid inget behov av att demontera oken. Delar som inte ska målas bör täckas med maskeringstejp. Det är mycket viktigt att förhindra att färgen hamnar på bromsskivornas arbetsyta. Detta kan resultera i sämre bromsprestanda.
 4. Målning bör utföras i ett välventilerat rum. Det är viktigt att bära personlig skyddsutrustning när du arbetar med sprutpistol.
 5. De flesta färger måste appliceras i flera lager. Tillverkaren anger torkningstiden för varje lager och total torkningstid i instruktionen. I regel tar det 2–3 timmar innan den flytande färgen torkar. Det är dock bäst att undvika att använda bilen dagen efter behandlingen

AUTODOC: bekväm onlineshopping

I vår onlinebutik kan du köpa inte bara bromsokfärger utan även specialkit som innehåller rengöringsmedel, primer, härdare, borstar, handskar med mera. Sådana kit är avsedda för att måla fyra ok. De är kostnadseffektiva: du sparar in på leveransavgifter och får allt du behöver för att utföra arbetet. Tack vare det praktiska söksystemet och den väldesignade katalogen på vår webbplats blir du snabbt bekant med produktsortimentet och kan välja den lämpligaste produkten för ditt fordon.

loader Vänligen vänta...