Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
26 produkter

Färger för motor och avgassystem är utformade för att motstå extrema temperaturer och kännetecknas av motståndskraft mot påverkan av aggressiva kemikalier. De används för att skydda motorns och avgassystemets komponenter från korrosion och andra destruktiva faktorer.

Olika typer av högtemperaturfärger

Dessa produkter skiljer sig åt i temperaturområdet inom vilket de kan användas. Det finns produkter avsedda att användas vid temperaturer på upp till 500, 600 eller 900 °C.

Beroende på produktionsform:

  • Aerosoler: Dessa är enkla att använda. Förpackningarna innehåller vanligtvis inte mycket färg. Därför rekommenderas de för behandling av små områden
  • Burkar: Färgen appliceras med en borste, roller eller sprej. Förpackningarna skiljer sig åt i volym. Det är kostnadseffektivt att köpa stora burkar om ett stort område ska behandlas, till exempel att måla en motor, oljetråg eller avgasrör

Tips vid användning av färger för motor och avgassystem

  1. Läs produktens instruktioner och följ tillverkarens rekommendationer. Stegens följdordning under färgapplicering samt tiden och temperaturen för blandningens härdning kan variera.
  2. För att måla en motor bör du kontakta en specialist. Sådana arbeten utförs vanligtvis på en demonterad och isärplockad enhet. Avgassystemets komponenter är oftast enkla att måla på egen hand.
  3. Förbered ytan. Du bör ta bort smuts, oljiga avlagringar och tecken på korrosion från det samt avfetta det. Använd en metallborste och specialkemikalier för rengöring. Behandla korroderade områden med rostomvandlare. I regel är det inte nödvändigt att använda primer på ytan när du använder moderna produkter.
  4. Applicera maskeringstejp på de delar som inte ska målas för att skydda dem från nedsmutsning.
  5. Applicera flera lager färg och låt varje lager torka.
  6. Utför arbetet i ett välventilerat rum. Använd personlig skyddsutrustning. Dessa produkter innehåller giftiga ingredienser.
  7. Läs bruksanvisningen och ta reda på vilka temperaturer färgen ska torkas vid. Vissa produkter torkar vid 200 °C. I sådana fall används en värmepistol. Undvik att utsätta plastdelar för varm luft.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Du kan köpa färger för motor och avgassystem i vår onlinebutik till överkomliga priser. Vi erbjuder endast högkvalitativa bilkemikalier från de bästa tillverkarna. Lägg en beställning nu för att se hur väl det fungerar.

loader Vänligen vänta...