Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
20 produkter

Bilspackel används vid reparationsarbeten för att ta bort bucklor och repor samt stora korroderade områden. Fyllningen är ett av de första stegen för att förbereda karosseriet för målning.

Typer av bilspackel

Beroende på form:

 • En komponent: Levereras som en produkt färdig att användas.
 • Två komponenter: Blandas innan de används. Kan inte lagras under en lång tid efter att de gjort, oftast endast i ett par minuter

Beroende på ändamål:

 • För metall: Dessa har utmärkt vidhäftningsförmåga. Olika spackel kan också skilja sig åt i ingredienserna de innehåller:
  • Glasfiber: Dessa material kännetecknas av hög hållbarhet och utmärkta förstärkningsegenskaper. Kan appliceras i ett tjockt lager. Avsett för att jämna ut betydligt deformerade områden och ta bort stora korrosionsfläckar på trösklar, pelare, valv och andra delar av bilkroppen. Olämpligt för delar som utsätts för vibrationer.
  • Aluminiumpartiklar: Dessa produkter är flexibla och hållbara. De är lämpliga för reparationer av tak, bagageutrymme och motorhuv. De är mycket motståndskraftiga mot vibrationer och tål flera cykler av värmeutvidgning vilket gör dem idealiska för användning i motorrummet.
  • Ihåliga glaselement: Dessa komponenter påverkar inte de behandlade reservdelarnas vikt. De är lämpliga för att jämna ut stora delar. Lätta att polera.
 • För plast: Dessa fyller sprickor och repor i plast- och glasfiberytor. De karakteriseras av flexibilitet och motstånd mot vibrationer och sprickor

Beroende på partikelstorlek:

 • Grova: Används i det inledande skedet av arbetet för att fylla stora flis, bucklor och sprickor. Efter att de har torkat är beläggningen ojämn, därför behövs ytterligare utjämning.
 • Medium: De kan användas för att ta bort både små och stora defekter. Beläggningen har sämre egenskaper än produkter med fina partiklar och behöver vanligtvis poleras.
 • Fina: Används för att få till en perfekt slät yta. Kan appliceras direkt på delar av metall eller polerat lack samt på spackel med grova och medelstora partiklar.

Tips vid användning av bilspackel

 1. Försäkra dig om att spacklet kan användas tillsammans med det material du ska arbeta med
 2. Förbered ytan med den typ av produkt du använder i åtanke. Rengör, avfett och poler det med sandpapper om det behövs
 3. Det är rekommenderat att utföra alla arbeten i en temperatur på 20–25 °C, eftersom denna är den mest lämpliga för torkning. Detaljerad information om hur du applicerar spacklet finns i tillverkarens instruktioner
 4. Håll spackelspaden i en vinkel på 30–60° när du breder ut den klisterliknande blandningen. Använd en sprejpistol för att applicera flytande kemikalier på karossen

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Du kan köpa bilspackel av alla slag i onlinebutiken AUTODOC. För att välja ut den produkt du behöver kan du kontakta våra specialister eller använda vårt söksystem. Alla artiklar i vår katalog är indelade i kategorier, vilket gör att du inte kommer ha några svårigheter att hitta rätt produkter. Alla kunder kan spara: för detta ändamål har vi kampanjer, rabatter och chans till gratis leverans på beställningar över ett visst belopp.

loader Vänligen vänta...