Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
8 produkter

Universella rengöringsmedel tar effektivt bort olika typer av orenheter. Därför används de ofta för att rengöra både exteriör och interiör hos bilar. Produkterna kan användas för att behandla plast- och kromytor, delar tillverkade av järnhaltiga och icke-järnhaltiga metaller, textilier, vinyl, gummi och läder.

Olika typer av universella rengöringsmedel

Dessa produkter skiljer sig åt i ingredienser och avsedda ändamål. Det finns rengöringsmedel för:

  • Metallytor: Dessa hjälper till att ta bort orenheter från kaross, upphängningsdelar, kedjor, lager och bromssystemets komponenter. De är effektiva mot envisa fläckar men kan innehålla rostinhibitorer
  • Textilier, läder, plast, trä och metall: Dessa har en mild effekt på de behandlade ytorna. Används främst till interiören

Denna typ av bilkemikalier finns i olika behållare: i dosor, sprejer och aerosolflaskor. Kan levereras som koncentrat eller produkter färdiga att använda.

Tips vid användning av universella rengöringsmedel

  1. Läs tillverkarens rekommendationer innan du påbörjar arbetet. Dessa finns på produktens paket. Se till att ytan är kompatibel med produkten som ska appliceras. Till exempel är vissa produkter inte kompatibla med färg/lack medan andra inte är lämpliga för användning på akryl eller glas. Flera av produkterna måste tvättas med vatten efter applicering, andra kan bara torkas av med en ren trasa.
  2. Det är rekommenderat att låta rengöringsmedlet verka en stund efter applicering innan du tar bort orenheter. Men låt inte produkten torka helt.
  3. Innan du använder dem behöver koncentrerade vätskor spädas med vatten i vissa proportioner. Förhållandet mellan ingredienserna definieras av tillverkaren och beror på typen av yta som ska rengöras.
  4. Håll den behandlade delen borta från direkt solljus medan du utför arbetet.
  5. Det är bäst att bära gummihandskar för att skydda dina händer. Det är även viktigt att hindra kemikalier från att komma in i ögon och slemhinnor

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Ett brett urval av bilvårdsprodukter för interiör och exteriör finns i onlinebutiken AUTODOCs katalog. Våra många kampanjer och rabatter gör det möjligt för dig att köpa universella rengöringsmedel av hög kvalitet till bästa pris. Kontakta våra specialister om du vill lägga en beställning snabbt. De hjälper dig gärna att välja den mest lämpliga produkten med ditt fordons egenskaper i åtanke.

loader Vänligen vänta...