Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
Markera kategori
500 produkter

Regelbunden användning av rengöringsmedel och vårdprodukter för bilens exteriör skyddar karossen mot skador. Speciella kemiska medel används för att ta bort smuts snabbt och enkelt, samt för att bibehålla delarnas ursprungliga utseende.

Olika typer av rengöringsmedel och vårdprodukter för bilens exteriör

Beroende på egenskaper:

 • Rengörande: Dessa är bilschampon och produkter som hjälper till att eliminera insekter, bitumen eller oljefläckar.
 • Skyddande: Bland dessa ingår schampon med korrosionshämmare och polermedel. De bildar en hållbar film på ytan på behandlade delar som avvisar vatten och smuts och förhindrar att lacken tappar sin glans. I vissa tillverkares kataloger finns det speciella sprejer som avvisar gnagare: dessa produkter innehåller inga giftiga ämnen men avger en lukt som djur inte gillar.
 • Återställande: I denna kategori ingår finslipande polermedel. De används för att eliminera repor, skrapmärken och andra små defekter.

Beroende på syfte kan dessa produkter användas för:

 • Lackeringsarbete: Används på karosseri, dörrar och andra lackerade områden.
 • Plastdelar: Många av dem hjälper inte bara till att rengöra lamporna utan också göra dem klarare. De är lämpliga för behandling av delar i plast och plexiglas.
 • Metallelement: Dessa är perfekta för krom- och aluminiumelement inklusive fälgar. Sådana rengöringsmedel tar bort smuts och korrosion.
 • Fönster: Dessa används för rengöring av bilfönster och speglar.

Tips vid användning av rengöringsmedel och vårdprodukter för bilens exteriör

 1. Läs instruktionerna och se till att produkten kan användas på det tänkta materialet innan du börjar arbeta.
 2. Lättare smuts bör tvättas med schampo. Använd inte kraftfulla fläckborttagningsmedel om det inte är nödvändigt. På så sätt förlänger du delarnas livslängd.
 3. Föroreningar av organiskt ursprung bör tas bort omedelbart, särskilt om det är varmt. De reagerar med lacken och orsakar oåterkalleliga förändringar i dess struktur.
 4. Använd rengöringsmedel och vårdprodukter för bilens exteriör tillsammans med specialutrustning och -tillbehör. Till exempel är svampar med stora porer eller mikrofiberborstar lämpliga för målade ytor. De absorberar sand och andra slipande partiklar som skyddar ytorna från repor. Det är bättre att rengöra fälgar med hårda borstar. Det är bekvämt att använda speciella trasor för att rengöra speglar

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Ett brett urval av högkvalitativa bilkemikalier finns i vår onlinebutik. Vi erbjuder produkter från de bästa tillverkarna till rimliga priser. Med dessa varor kan du ta hand om din bil utan ansträngning. Våra specialister hjälper dig gärna att välja ut lämpliga produkter med just ditt fordon i åtanke. Kontakta oss via vår onlinechatt, e-post eller telefon för att läsa mer om aktuella kampanjer och köpa rengöringsmedel och vårdprodukter för bilens exteriör till bästa pris.

loader Vänligen vänta...