Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
15 produkter

Tjärborttagare används för att få bort envisa hartsfläckar från bilens kaross, stötfångare, fönster, lampor, hjul och andra delar. De är kompatibla med de flesta metaller och plast samt påverkar inte lacken.

Olika typer av tjärborttagare

Beroende på funktion:

 • Kemiska: Dessa levereras som vätskor och innehåller komponenter som löser hartsfläckar. De finns i olika förpackningar: aerosoler, sprejer eller dosor. Bland dem finns:
  • Produkter för specifika ändamål: De är avsedda för att ta bort asfalt, sot och andra envisa fläckar.
  • Allprodukter: Dessa har ett brett användningsområde. Om de till exempel är koncentrerade kan de användas för att ta bort hartsfläckar och om de späds ut kan de användas som bilvax.
 • Mekaniska: Dessa har en milt slipande effekt på den behandlade ytan och är bra på att ta bort asfalt, bromsdamm och sot. De förorsakar inte fläckar på lacken. Bland mekaniska rengöringsmedel ingår:
  • Blå lera: Levereras i form av stänger som behöver knådas innan du använder dem. Du bör vara mycket försiktig när du applicerar dem: om de hamnar på golvet kommer stången troligen behöva slängas eftersom smuts som fastnar på den kan repa delen.
  • Svampar, handskar och handdukar för nanolera: Dessa kräver inga preparat och kännetecknas av hållbarhet. De kan användas vid både höga och låga temperaturer. De blir rena när de blötläggs.

Tips vid användning av tjärborttagare

 1. Läs instruktionerna. Se till att produkten som ska användas är kompatibel med ytan som ska behandlas. Till exempel kan bilkemikalier som är designade för att rengöra målade och kromade beläggningar och delar tillverkade av metall förstöra komponenter tillverkade av plexiglas.
 2. Du bör testa tjärborttagaren innan du använder den – särskilt om du ska rengöra en plastdel.
 3. Kontrollera verkningstiden för varje produkt. Vissa tjärborttagare rengör tjärfläckar omedelbart, andra behöver mer än 10 minuter för bästa resultat.
 4. När du använder mekaniska rengöringsmedel bör du först tvätta delen och hälla lite vatten eller tvållösning på den. Det rekommenderas att utföra arbeten inomhus i ett torrt rum för att förhindra att sand, smuts och andra slippartiklar hamnar på den behandlade ytan.
 5. Borttagare får inte sprejas på heta delar. Kemiska föreningar innehåller vanligtvis brandfarliga komponenter. Lera och nanolera kan smälta och fastna på varma ytor.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Kemikalier för bilar bör vara billiga, effektiva och säkra. Sådana produkter finns i vår katalog. Vi följer den senaste forskningsutvecklingen inom detta fält och fyller på vårt sortiment med de bästa nya produkterna. Beställ tjärborttagare och andra produkter från vår webbplats när du vill vara säker på att de är riktigt effektiva.

loader Vänligen vänta...