Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
310 produkter

Borstar, svampar och trasor är praktiska och användbara tillbehör för bilvård. Tillsammans med bilkemikalier hjälper de till att hålla bilen ren. De används för att applicera rengörings- eller polermedel jämnt samt hjälper till att få bort envisa fläckar.

Olika typer av borstar, svampar och trasor

Beroende på syfte kan dessa produkter delas in i flera kategorier. De mest populära är produkter för:

 • Rengöring av bilens interiör: Borstar med borst i nylon eller gummi hjälper till att ta bort fläckar, damm och djurhår från interiörklädseln och de med metallborst används för rengöring av mattor. Mjuka trasor av mikrofiber eller naturlig mocka passar för polering av instrumentpanelen och andra delar av interiören.
 • Rengöring och polering av karossen: Svampar med en polymerbeläggning används för att avlägsna envisa orenheter. Skumsvampar är bra för att tvätta karossen. Imitationsmocka absorberar stora mängder fukt och passar därför perfekt för torkning av ytor.
 • Tvätt av fönster: Speciella skumprodukter med skrapa och mikrofibertrasor tar bort orenheter och lämnar inga fläckar

Beroende på applikationsmetod finns det produkter för:

 • Våtrengöring: Används till exempel för tvätt av kaross och fönster.
 • Polering: Avsedd för efterbehandling av lacken, instrumentpanel, lampor och fönster.
 • Kemtvätt: Representeras av olika borstar som vanligtvis används för att ta bort smuts och damm från klädseln

Tips vid användning av borstar, svampar och trasor

 1. Produkter tillverkade av skum och mikrofiber som används för att tvätta bilar bör sköljas så ofta som möjligt. Annars kan ackumulerat damm, smuts, sand och andra slipande partiklar leda till skada på lacken.
 2. En melaminsvamp är ett smart köp om du behöver ta bort envisa fläckar snabbt. Det passar perfekt för att ta bort fläckar eftersom det inte kräver några speciella rengörings- eller tvättmedel.
 3. Det är viktigt att endast använda produkter som passar det avsedda ändamålet. Till exempel är mockaprodukter inte lämpliga för att tvätta karossen, men är perfekta för polering eller torkning. Samtidigt kan tillbehör tillverkade av mikrofiber användas både torra och våta.
 4. Bilens yta behöver torkas efter tvätt för att undvika fläckar.
 5. När arbetet är klart bör du rengöra tillbehören från smuts Var uppmärksam på tillverkarens speciella krav. Till exempel bör du tvätta produkter gjorda av naturlig mocka i en mild tvållösning, låta dem torka långt från element och direkt solljus samt förvara dem i en något fuktig behållare.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Genom att köpa borstar, svampar och trasor samt andra tillbehör för tvätt, polering och rengöring på AUTODOC blir skötseln av din bil enklare, effektivare och trevligare. I vår onlinebutik finns ett stort urval av dessa produkter. Våra specialister hjälper dig gärna att navigera i det breda produktutbudet och hitta de bäst lämpade artiklarna i katalogen. Tack vare överkomliga priser, kampanjer och rabatter kan du ta hand om din bils utseende utan att behöva spendera extra pengar.

loader Vänligen vänta...