Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
100 produkter

Däckpumpar gör det snabbt och enkelt att få rätt tryck i däcken. De kommer i regel med en slang och en däcktrycksmätare. Den senare kan köpas separat och användas för att testa andra bilsystem förutom för att mäta däcktrycket.

Hur fungerar det?

Däckpumpen består oftast av en utlösningsmekanism, en slang med en klämma och ett mätinstrument. Den drivs av en luftkompressor. Slangens klämma sätts på nippeln. När man trycker på knappen kommer det luft från kompressorn in i däcket. Mätinstrumentet visar lufttrycket i realtid. När du uppnått önskat lufttryck släpper du bara knappen. Om du fått för mycket luft kan du reglera det genom att öppna motsvarande ventil.

Vilka typer av däckpumpar finns det?

För olika syften:

  • För personbilar. De säljs med en slang och ett mätinstrument som visar det lägsta värdet. De hjälper till att övervaka även de minsta förändringarna.
  • För nyttofördon. De säljs med en extra förlängning. De här verktygen är avsedda för höga belastningar.

Olika material i huvuddelen:

  • Metall. De har hög hållbarhet.
  • Plast. De väger lite och är fukttåliga.

Vilka typer av däcktrycksmätare finns det?

De flesta leverantörer erbjuder följande typer:

  • Analoga. Billiga och har en enkel och tillförlitlig design men anses inte vara så exakta.
  • Digitala. Ger de mest exakta värden. Säljs till högt pris. Känsliga mot temperaturförändringar och batterierna behöver bytas ut ibland.

Mätinstrumenten kan ha ett gummihölje på deras huvuddelar. Det skapar en dämpande effekt som skyddar verktyget bl.a. mot mekaniska skador om det faller.

Tips på hur du bäst använder däckpumpar och däcktrycksmätare

Hur du använder produkten och i vilken ordning framgår av tillverkarens rekommendationer i bruksanvisningen. Det rekommenderas att alltid undersöka verktyget innan du använder det.

Kom ihåg att både för högt och för lågt tryck kan orsaka olyckor. Mät inte trycket direkt efter att bilen stannat. Resultatet kan bli felaktigt. Låt alltid däcket svalna innan du börjar pumpa det.

AUTODOC: bekväm shopping online

Det finns alltid en chans att hitta bra priser på däckpumpar med däckluftsmätare och luftkompressorer. Kontakta AUTODOCS specialister innan du lägger din order. De kommer berätta för dig om alla erbjudanden på produkter i den här kategorin och kommer också att hjälpa dig hitta de mest lämpliga produkterna från katalogen.

loader Vänligen vänta...