Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
56 produkter

Däckstopp förhindrar att bilen spontant börjar rulla. De kan exempelvis användas om du behöver stanna bilen på en kulle.

Vilka typer av däckstopp finns det?

Olika material används för att tillverka de här produkterna. Följande tillbehör är de populäraste:

  • Metall: De här produkterna är starka och motståndskraftiga mot mekaniska skador.
  • Plast: Motstånd mot korrosion är deras största fördel. Dock klarar de inte av extremt höga eller låga temperaturer särskilt bra.
  • Gummi: Dessa är, i likhet med däckstoppen i plast, resistenta mot korrosion. De motstår även mekanisk deformation bättre än plastprodukterna.

En del tillverkare erbjuder hopfällbara däckstopp. De tar knappt upp någon plats men är mindre hållbara än de solida.

Däckstopp: användningsanmärkningar

  1. Det är viktigt att känna till ditt lands trafiklagar, då de kan innehålla bestämmelser som rör användning av dessa tillbehör. Till exempel kan bilister vara skyldiga att använda däckstopp vid parkering i sluttningar med en viss lutningsgrad.
  2. Om du behöver använda en domkraft: placera tillbehöret under hjulet som är diagonalt placerat mot det du tänker lyfta.
  3. Aktivera parkeringsbromsen innan du placerar ut däckstoppen. Lämna inte bilen förrän du är säker på att den inte kan röra sig.
  4. Inspektera tillbehöret visuellt efter defekter. Det är förbjudet att använda en sprucken eller på något sätt skadad produkt – det kan vara farligt.
  5. Ta bort tillbehören innan du börjar köra. Annars kan både tillbehör och däck skadas. Var försiktigt för att undvika skador.

AUTODOC: bekväm shopping online

Letar du efter en pålitlig onlineshop där du kan köpa högkvalitativa biltillbehör för en billig peng? Besök AUTODOC. Här kan du köpa däckstopp och mycket mer till ett lågt pris. Alla våra produkter är billiga och blir ännu mer förmånliga under våra kampanjer. Ta en titt i vår användarvänliga katalog och lägg en beställning med bara ett par klick.

loader Vänligen vänta...