Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
44 produkter

Däck reparationskit innehåller allt du behöver för snabb reparation av dessa element på vägen utan att en svettpärla bryter ut. Dessa tillbehör används för snabbt åtgärdande av punkteringar så att det är möjligt att nå en verkstad. Dessa tillbehör är lätta att använda och tar lite utrymme i bil, stuga eller i bagageutrymmet.

Olika typer av reparationskit

Kit för att reparera olika typer av däck erbjuds i tillverkarnas kataloger:

  • För Innerslang De inkluderar vanligen runda eller ovala flerskikts lappar i olika storlekar och ett kall härdande lim. Med hjälp av sådana kit återställs tätheten i ett slang på några minuter.
  • För slanglösa däck. Som regel innehåller de plug remsor, appliceringsverktyg, brotschverktyg och ett kall härdande lim. En kniv, en skrapa för ytbehandling, avfettningsmedel och en förvaringsväska för reparationskitet kan erbjudas också som ett ytterligare tillbehör.

Reparationssatser för slanglösa däck delas in i tre huvudtyper:

  • Med nylon fiber pluggar som behandlats med butylgummi. Sådana däck reparationssatser har ett lågt pris men reparerar bara skadan på kort sikt.
  • Med gummi pluggar med ett självhäftande lager. Dessa är pålitliga biltillbehör och ger en tät förslutning. Några av dem kan stärkas ytterligare  med förstärkande fibrer. Bland gummi reparations kiten finns särskilda ankare-formade modeller som gör det möjligt för att försegla även slitbanan.
  • Med nylonsträngar täckta med gummi. Detta är ett hållbart koncept, som kostar mer än gummi varianten men är mer effektiva.

Funktionsprincip

Kit med tätnings lappar återställer tätheten på punkterade däck eftersom de ansluter tätt till dess yta. Produkter med plug remsor fungerar på samma sätt som en kork i en flaska. En plugg remsa behandlas med lim och förs sedan med ett speciellt verktyg in i punkteringen som breddats på förhand med ett brotschverktyg. Pluggen stannar kvar i hålet och tätar det helt.

Tips vid användning av ett reparationskit

  1. Rengör den skadade ytan från nedsmutsning och avfetta med en särskild lösning innan du börjar reparera. Du bör ta bort det främmande föremålet om det fortfarande är kvar i hålet. Du kan använda en tång till detta.
  2. Innan du påbörjar reparationen bör du kontrollera att trycket i däcket inte överstiger 0,5 atmosfärer.
  3. De flesta kit med pluggar är avsedda för att täta hål som inte är större än 5 mm i diameter. Man kan ta bort större punkteringar med lappar. För detta, skall de täcka det skadade området helt, och dess kanter inte vara närmare än 15 mm från hålet.
  4. Dessa tillbehör bör endast användas för att reparera skador i däckmönstret. Punkteringar i sidoväggar repareras endast i en däckverkstad.

AutoDoc: bekväm online shopping

Bli en kund hos AutoDoc för att snabbt och billigt kunna köpa däck reparationssatser. En webbplats med en användarvänlig struktur och en bekväm en mobilapplikation som gör inköp online enkelt och snabbt står till ditt förfogande. Vi håller våra priser så låga som möjligt och har ofta olika kampanjer. Gör en beställning i vår webbutik idag, och upplev fördelarna med bekväm shopping.

loader Vänligen vänta...