Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Bilmattor

visa
Tillverkare
6046 produkter

Golvmattor: allt du behöver veta

Bilmattor skyddar bilens golv mot smuts och fukt, och förenklar markant rengöringen. Dessutom, kan de bli en blickpunkt i interiören.

Olika typer av bilmattor.

Beroende på tillverkningsmaterial

  • Gummi. Dessa klassiska produkter skyddar mot smuts och fukt på ett bra sätt, de är billiga, hållbara och har lång livslängd.
  • Polyurethan. Detta är slitstarka lättvikt produkter som liknar gummi, De utmärker sig genom hög flexibilitet och sin goda resistans mot frost, och har därför ett högre pris.
  • Textile. Detta är slitstarka tillbehör gjorda av syntetiska textilier med en gummerad bas. Den största fördelen är det breda urvalet av färger, nackdelen är att de är relativt komplicerade att vårda.
  • Papper. Detta är engångs produkter som snabbt absorberar fukt. de skyddar golvet från nedsmutsning under kortare användning av bilen.

Det finns universal mattor, och mattor anpassade för specifika bilmodeller. De förstnämnda är lämpliga för ett flertal olika bilar, men täcker inte hela golvytan. Den andra typen är gjorda för en specifik bilmodell, de passar precis konturerna i interiören, och täcker utan luckor. Vissa mattor kan ha fästen, clips, krokar, genomföringar, anti-glid beläggning och andra finesser som bidrar till en pålitlig infästning i golvet.

Tillbehören skiljer sig också från varandra genom kanternas höjd. Vanligtvis varierar det från 1 till 4 cm. Detta kriterium bör man tänka på vid val av mattor. eftersom högre sidor skyddar golvet från vatten och smuts bättre, men i vissa bilmodeller kan de hindra funktionen av pedalerna.

Tips vid användningen av mattor:

  1. Gummi och polyuretan produkterna kan lätt rengöras med varmt vatten, speciella medel kan användas vid svår nedsmutsning.
  2. Det är smidigt att rengöra textilmattor med borstar eller dammsugaren. Det rekommenderas att ni inte piskar textil mattorna då risken är stor att de skadas. i händelse av riktigt obstinata fläckar, kan kemiska produkter användas.
  3. Mattor bör hängas vertikalt vi torkning, utan att böjas så att vatten kan droppa av. Undvik att vrida ur mattorna då detta kan påverka mattans bas negativt.

AUTODOC: Bekväm online shopping

För att komfortabelt köpa bilmattor behöver du bara registrera dig i vår webbshop-online. Vi har skapat en användarvänlig katalog , där du enkelt hittar produkterna du behöver. Om du har frågor, kan du alltid kontakta vår kundsupport, våra lyhörda specialister kan hjälpa dig med råd online eller via telefon, de kan berätta om aktuella kampanjer och rabatter och om nödvändigt hjälpa dig att välja rätt produkt. Bli kund hos oss och dra nytta av förstklassig service.

loader Vänligen vänta...