Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
347 produkter

Vindavvisare behövs för att sänka sidofönstren under körning utan en känsla av obehag på grund av den fartvind som blåser in i kabinen. De monteras ovanför dörrkarmarna och omdirigerar luftströmmen. De minskar också mängden vatten som kan komma  in i kupén genom det öppna fönstret när regnar.

Olika typer av vindavvisare

I de flesta fall säljs dessa tillbehör i set om 4 eller 2. Tillverkare använder olika material i produktionen:

  • Metall. dessa konstruktioner håller länge. De har ofta en chrome beläggning som gör att de ser bra ut.
  • Plast, vanligtvis akryl glas. Dessa tillbehör är slitstarka, elastiska och lätta, de motstår påverkan av ultraviolett ljus och låga temperaturer väl. Vissa modeller är försedda med kromade lister.

När du beställer en produkt i en online-shop, uppmärksamma då tillbehörets fastsättnings metod. Det kan vara:

  • Infoga-typen. De installeras mellan glas och gummi tätning, som regel med hjälp av metall fästen. Den största fördelen med denna variant är enkelheten i monteringen. Vissa tillbehör kan leda till en snabbare förslitning av fönsterhissarna.
  • Fästbara. De fästs med hjälp av ett klibbig element. De stör inte driften av fönsterhissarna. De kan fungera länge om fästelementet är av hög kvalitet.

Tips vid användning av vindavvisare

  1. Ställ in vindavvisarna  på bilen före en installation. Se till att de inte täcker en backspegel och inte försämrar sikten.
  2. Om du valt utmätningsbara tillbehör bör man förbereda monteringsplatsen Rengör och de avfetta dem. Det rekommenderas att använda desinfektionsservetter för att avfetta.
  3. Följ tillverkarens anvisning. Särskilt, rekommendationen om i vilken omgivningstemperatur som du bör montera elementen i.
  4. Kontrollera att vindavvisaren fästs ordentligt. De kan slitas lossunder körning på grund av lös fastsättning. Det är farligt både för bilen och för andra trafikanter.
  5. Använd Inte bilen under ett par timmar efter installationen av limmade delar. Dessutom är det inte rekommenderat att tvätta bilen inom 72 timmar efter en installation.

AutoDoc, bekväma online-inköp

Vill du köpa vindavvisare snabbt och billigt? Tack vare en bekväm struktur i AutoDoc katalogen, kommer du att enkelt hitta lämpliga produkter och välja den optimala varianten. Låga priser för många modeller. Ytterligare en möjlighet att spara pengar är tillgängliga på grund av kampanjer som hålls regelbundet på vår webbshop. Skynda dig för att köpa de produkter som du gillar med lönsamma villkor!

loader Vänligen vänta...