Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
17 produkter

Att prata i telefon genom att hålla enheten mot örat under körning är förbjuden i alla EU-länder. En Bluetooth-bilsats, som sammankopplas med en smartphone, hjälper till att ta emot och ringa samtal utan att ta händerna från ratten.

Drift princip

Data överförs via radiovågor av en begränsat våglängd, 2,40 – 2.48 GHz. Anslutningen mellan en smartphone och bluetooth enheten kräver inga kablar och kan utföras oavsett fysiska hinder. Du kan t.ex ringa eller ta emot ett samtal utan att ta enheten ur fickan eller handskfacket. Ljudsignalerna kan matas ut via ett headset eller högtalare.

Vilka är de olika typerna av Bluetooth anordningarna.

Enligt designfunktioner finns det tre typer av sådana tillbehör:

  • Bluetooth-hörlur. Det är en kompakt och lätt använd handsfree-enhet, som inkluderar en mikrofon och hörlurar. Det är billigt och behöver ingen installation. Detta tillbehör tillhandahåller sekretess för dina konversationer. Dessutom kan enheten användas utanför bilen. Många modeller är utrustade med volymkontroll och knappar för att acceptera eller avböja samtal.
  • Bärbara högtalare. En högtalare används i sådana system i stället för hörlurar. De är utrustade med ett inbyggt batteri, som kan laddas i bilens 12V-uttag. De kan vara bärbara eller kräver anslutning till ljudsystemet med en kabel. Tillbehör av denna typ är oftast fäst på frontpanelen.
  • Fullt Bluetooth car kit. De är utformade för fast installation i passagerarutrymmet. De ger hög ljudkvalitet, men priset är ganska högt. Vanligtvis, inkluderar de en mikrofon, hållare för enheten och högtalare. Vissa modeller gör användning av audio systemet i stället.

Tips vid användande av bluetooth anordningar:

  1. Installation av ett bärbar kit kräver inte särskild kompetens. Man bör följa tillverkarens rekommendationer och beakta att systemet inte får störa kontrollen av fordonet. Det är bättre att kontakta ett proffs för installationen av ett inbyggt Bluetooth system.
  2. Om din smartphone inte känner igen enheten, är det rekommenderat att kontrollera inställningarna. Det är möjligt att Bluetooth är avstängt.
  3. Skydda tillbehören från fukt och hög temperatur. Dessa faktorer har en negativ effekt på de elektriska kretsarna inuti enheten och kan orsaka ett haveri.

AutoDoc: bekväm online shopping

Du kan köpa Bluetooth-bilsatser och andra elektroniska tillbehör i vår webbshop utan krångel. Vi har skapat en enkel och användarvänlig katalog där du enkelt hittar lämpliga produkter och kan läsa om aktiva kampanjer. Vår mobilapplikation är också till ditt förfogande: Tack vare den, kan du beställa de produkter du behöver online oavsett var du är. Bli kund hos AutoDoc just nu, en butik med komfort.

loader Vänligen vänta...