Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
500 produkter

Parkering sensorer är särskild utrustning som bidrar till att förenkla parkeringen. De informerar föraren om hinder på vägen för att kunna bromsa i tid. Det är särskilt fördelaktigt att använda dem nattetid och i trånga utrymmen.

Drift princip

System av standard design är utrustade med sensorer som avger ultraljudsvågor som sedan reflekteras från hinder. Information om hastigheten på signalens tillbaka  skickas till styrenheten. Baserat på dessa data genereras ett meddelande som levereras till föraren via en signalanordning.

Det finns också modeller med en metalliserad självhäftande antenn istället för ultraljudssensorer. Det skapar ett elektromagnetiskt fält och reagerar på förändringar.

Vilka är de olika typerna av parkerings sensorer

Tillverkare erbjuder system med olika varning metoder:

 • Ljud larm. När en bil närmar sig ett hinder, börjar enheten att göra rytmiska ljud. De blir snabbare när avståndet till hindret blir kortare. När det är kritiskt, blir ljudet konstant
 • Visuell larm kan vara:
  • LED. Bygger på olika färgade lampor. Färgen ändras från grönt till rött när bilen närmar sig ett hinder.
  • Numerisk. Avstånd till hindret visas.
  • Med en LCD. En schematisk bild av fordonet visas tillsammans med numeriska värden för avstånd till hinder.
 • Kombinerade. Det är en kombination av visuell och ljud larm.

De olika modellerna av parkering sensorer i kataloger skiljer sig i antalet sensorer. Det finns med 4, 6, 8 sensorer. En radar kan vara placerad på den bakre eller främre stötfångare, eller på båda. Oftast är de placerade på den bakre stötfångaren. sensorer fram, installeras oftast på höga bilar och fordon med en lång motorhuv.

System elementen kan anslutas till varandra med sladdar. Men det finns även trådlösa modeller där anslutningen mellan styrenheten och en varningsanordning utförs via radiosignal.

Tips vid användningen av parkeringssensorer

 1. Var noga med att studera tillverkarens anvisning.
 2. Kontrollera att den rekommenderade höjden på installationen av sensorerna på stötfångaren iakttas. Om de placeras för lågt, är sannolikheten för falska svar större.                                   
 3. Placera dem alltför högt medför att låga objekt förblir oupptäckta.
 4. Rengör sensorerna med en mjuk trasa, Undvik att använda grova slipande medel.

AutoDoc,bekväm online shopping

Du kan beställa parkerings sensorer, videobandspelare, sat nav utrustning, bil ljudsystem och mycket mer på vår hemsida. Vi erbjuder kvalitetsutrustning till överkomliga priser. Således, du kan spendera mindre på bil underhåll särskilt om du tar del av våra kampanjer. Och vill du alltid ha AutoDoc webbshop till hands, kan du installera vår mobil app. AutoDoc, pålitlig, billig och bekväm.

loader Vänligen vänta...