Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
72 produkter

Remhjul avdragare behövs för att demontera delar av kuggremmar när man reparerar en motor, luftkonditioneringskompressor, dynamo eller servostyrningspump. Man kan också använda dem till att ta bort tidsredskap eller en ratt.

Hur funkar det?

Verktyget är antingen en rektangulär eller cylindriskt platta med en vinkelrät gänga. Plattan sitter fast på remskivan. När man vrider på stången rörs axeln på aggregatet eller mellanstycket. När stången vrider sig dras delen från sitt säte.

Vilka typer av remhjul avdragare finns det?

Olika syfte:

  • För specifika ändamål. Tillverkas för speciella delar av specifika bilmärken. Det finns t.ex. delar som man tar bort vevaxlar från VW och Audi med.
  • Universal. Med dessa kan man demontera remhjul av flera utföranden, oavsett bilmärke eller modell.

Olika utseende:

  • Med klor. Speciella krokliknande grepp säkerställer en säker koppling mellan verktyget och avdragaren. Som regel kan deras position ändras genom att justera diametern mellan benen för att passa storleken på delen.
  • Med bultar. Dragkåpan är bultad på remhjulet. Det här anses vara den mest tillförlitliga anslutningen. Dock begränsas positionen av hålen på reservdelen som kommer tas bort.

Tips vid användning av remhjul avdragare

För att kunna använda verktyget och säkert är det viktigt att montera verktyget ordentligt. Därför är det viktigt att läsa instruktionsboken från tillverkaren noggrant. Klorna ska motsvara remhjulets diameter, annars kan verktyget glida iväg och då skadas. Verktygets delar, speciellt tråden i stången får inte täckas av smuts eller skadas. Om den gör det finns det risk att verktyget fastnar. Rengör verktyget efter att arbetet är slutfört. Det rekommenderas att förvaras på ett torrt ställe, helst i en speciell låda.

AUTODOC: bekväm shopping online

Specialutrustning för att demontera reservdelar som är tätt fastsatta är en bra val för att snabbt, enkelt och med hög kvalité utföra underhållsarbete på din bil. Upptäck det själv genom att köpa remhjul avdragare i, avdragare, växlar och tätningar i vår webbshop. Att göra beställningen tar bara ett par minuter. Vår användarvänliga katalog kommer göra att du känner igen vårt produktsortiment. Våra anställda kommer förbereda din order för leverans direkt när betalningen mottagits.

loader Vänligen vänta...