Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
27 produkter

Bussningsavdragare används för att montera eller ta bort bildelar: lager, bussningar, tätningar och andra reservdelar som har en tät omslutning. Med hjälp av bussningsavdragare kan man se till att delarna inte blir sneda, blockerade eller skadade. De skyddar även fästet från att skadas. Enhetens form kopierar formen på delen, det gör att fördelningen av kraften blir jämn över hela omkretsen.

Vilka typer av bussningsavdragare finns det?

Olika material:

  • Metall. De är slitstarka och passar bra att bort delar som sitter väldigt tight, t.ex. bussningar.
  • Plast. De är lätta och får inte korrosion. Man använder de oftast för att pressa remskivor, kugghjul, lager och tätningar.

Förutom material skiljer sig verktygen åt i diameter, höjd och väggtjocklek. När du använder verktyget är det viktigt att ta hänsyn till dessa, att välja fel kan orsaka skador på nya reservdelar.

Tips vid användning av bussningsavdragare

Läs alltid instruktionsboken från tillverkaren noga innan du använder verktyget. Kontrollera att diametern är samma på verktyget och den demonterade delen.

Monteringsdelen bör rengöras från smuts och kan slipas vid behov. För att göra installationen enklare kan man smörja den med ett specialmedel. Dock rekommenderas att den rosthämmande föreningen tas bort från ytan. När du arbetar bör du alltid kontrollera att verktyget klämmer åt runt hela omkretsen på delen du jobbar med.

Gör den inte det kan den bli sned.

När arbetet är klart ska verktyget rengöras noggrant. Det är bra att örvara den i en verktygslåda, då har du alltid alla verktyg nära till hands.

AUTODOC: bekväm shopping online

I katalogen i vår webbshop finns ett brett utbud av billiga verktyg med hög kvalité för bilreparationer och underhåll. Med hjälp av dem blir allt jobb enkelt, effektivt och snabbt. Ett enkelt söksystem för att du kan hitta det du söker på några sekunder. Specialister från vår kundtjänst finns alltid redo att svara på de frågor du kan tänkas ha när du väljer produkter eller lägger en order.

loader Vänligen vänta...