Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
17 produkter

Avdragare är en del av maskinverktyg, mutterdragare, borrar och annan utrustning. De görs oftast i form av ett skaft. De är utformade för att överföra vridmomentet från motorn till verktygets bits. Det gör om roterande rörelser till translational rörelse.

Olika typer av avdragare

Olika material:

  • Kolstål. De här avdragarna är billiga. På grund av sprödheten i materialet klarar de inte av hög belastning. De får lätt korrosion.
  • Legerat stål. De kan enkelt behandlas med värme. Avdragare i legerat stål är flexibla och klarar hög belastning.

Olika gängor:

  • Trapezoidgängor. De här avdragarna har hög slitstyrka. De ska användas vid låga hastigheter och klarar stora belastningar.
  • Bultskruvsgängor. Den här typen är konstruerade för att klara höga rotationshastigheter. De används vid arbetet som kräver precision.

Dessutom skiljer sig verktygen i längd, diameter och skruvhöjd. Ha det i åtanke när du väljer verktyg.

Tips vid användning av avdragare

Vid installation av en ny avdragare ska instruktionsboken följas strikt efter att det kontrollerats att verktyget är okej. När du installerar avdragaren, var noga att det inte fastnar smuts i gängorna, det kan göra att verktyget fastnar. Innan du gör något annat, kontrollera att bitsen sitter fast ordentligt. Det är farligt att använda verktyg med delar som inte sitter fast.

Smörj ytan då och då med grafitbaserat smörjmedel. Det kommer skydda verktyget från korrosion och annan yttre åverkan.

AUTODOC: bekväm shopping online

Att handla i AUTODOCs webbshop är alltid kostnadseffektivt och bekvämt. Just nu erbjuder vi dig ännu fler artiklar till förmånliga priser. Hos oss kan du beställa avdragare till verktyg av vilken modell eller märke som helst. Många produkter från den här kategorin är på kampanj, vilket betyder att du kan betala mindre för dem. Tack vare vår mobilapp är det ännu bekvämare att lägga en order, du kan välja produkterna och betala för dem vart som helst med hjälp av din mobiltelefon. Om du vill ha din leverans så snart som möjligt, ring våra specialister eller skriv till dem i chatten online. De kommer fråga efter dina orderdetaljer och sedan förbereda paketet för att skickas.

loader Vänligen vänta...