Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Tillverkare
6 produkter

Ventilslippasta säkerställer mycket tät montering av arbetsytor, ventilskivor och säten. Motorns effektivitet och stabilitet beror på hur väl fogarna är tätade. Produkten används vid återställning och rengöring av slitna delar samt när nya installeras.

Olika typer av ventilslipningspastor

Beroende på fyllmedel:

  • Icke-slipande: Dessa används för efterbehandling. De gör de behandlade delarna så rena som möjligt och formar en skyddande film på deras yta som förbättrar värmeöverföringen.
  • Slipande: Dessa innehåller fasta partiklar i olika storlekar och gör det möjligt att eliminera ojämnheter och andra skador

Beroende på storleken på fyllmedlet:

  • Grovkorniga: Dessa används för att eliminera betydande skador och ta bort ojämnheter.
  • Mellankorniga: Dessa tar bort det tunnaste skiktet av metall. De används även för grov efterbehandling.
  • Finkorniga: Dessa är avsedda för finishpolering. De gör ytan slät samt ger en solid färg och spegelglans.
  • Dubbla komponenter: Dessa pastor innehåller partiklar av olika storlekar. Först verkar de större partiklarna, sedan de mindre

Vissa tillverkare producerar uppsättningar av ventilslippasta som innehåller produkter för både grov och slutlig ytbehandling. De kan förpackas i olika tuber samt i en behållare med fack.

Tips vid användning av ventilslipningspastor

  1. Läs instruktionerna på produktens paket och följ tillverkarens rekommendationer. Vissa föreningar måste appliceras i ett fast skikt medan andra är gjorda för fläckvis behandling.
  2. Se till att produkten du köpt är redo att användas.
  3. Förhindra att medlet kommer in i motorns in- och utloppsportar.
  4. När arbetet är slutfört: ta bort eventuella rester från pastan och rengör de behandlade delarna med exempelvis bromsrengöringsmedel.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Välj produkt med hänsyn till hur skadade ytorna som ska rengöras är. Om det finns mycket sot och/eller om delen är ojämn bör du välja grovkorniga medel. För att eliminera små defekter är det bättre att köpa en ventilslippasta med medelstora korn. Specialister från onlinebutiken AUTODOC hjälper dig att välja den bäst lämpade produkten. Kontakta oss via vår onlinechatt så får du svar på alla dina frågor snabbt.

loader Vänligen vänta...