Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
49 produkter

Avfettningsmedel används för att förbereda ytan på den behandlade delen som ska målas, grundas, limmas eller tätas. De hjälper även till att ta bort olja- och asfaltfläckar utan problem, förbättrar vidhäftningsförmågan och sprider beläggningen jämnare.

Olika typer av avfettningsmedel

  • Baserade på organiska lösningsmedel: Dessa är billiga, lämpliga för att ta bort asfaltsfläckar, maskinolja, mastik och naturgummi, silikon samt andra orenheter av organiskt ursprung. De förångas snabbt och är giftiga samt brandfarliga.
  • Vattenbaserade: Dessa har antistatiska egenskaper och tar bort även de mest envisa fläckar, inklusive oxider, från metallytor. De är helt ofarliga och säkra. De kan användas för att behandla plastytor samt effektivt rengöra föroreningar från icke-järnhaltiga och järnmetaller.
  • Baserade på emulsioner av organiska lösningsmedel: Dessa kännetecknas av utmärkt penetrerande kraft och förhindrar oljepartiklar från att täcka ytan igen. De är mindre brandfarliga än organiska medel och tar bort sot- och oxidfilmer väl. De karakteriseras av ett högt pris.

Tips vid användning av avfettningsmedel

  1. Läs produktens manual noggrant och följ dess rekommendationer. Se till att produkten är kompatibel med det material du ska behandla. Till exempel blir avfettningsmedel baserade på triklorfluormetan explosiva vid kontakt med aluminium och förvandlas till en klibbig massa som är svår att ta bort vid kontakt med vatten.
  2. När du använder medel baserade på lösningsmedel bör du utföra alla arbeten i ett välventilerat rum med skyddskläder, skyddsglasögon och munskydd. Det är inte tillåtet att spreja dessa produkter i närheten av en öppen eld.
  3. Använd en sprej eller luddfri trasa för att sprida avfettningsmedel jämnt.
  4. Låt inte kemikalien torka helt. Ta bort resterna efter sprutning med en ren, luddfri trasa.
  5. Undvik att röra delen med händerna efter att du har behandlat den.
  6. För att kontrollera rengöringens kvalitet: applicera ett rent pappersark på den behandlade ytan. Om det finns några oljefläckar kommer de att lämna märken på pappret.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

I onlinebutiken AUTODOC kan du köpa avfettningsmedel för metall- och plastdelar. Vår katalog innehåller ett brett urval av bilkemikalier och du kan enkelt hitta allt från billiga medel till premiummärkesprodukter. Vi har de bästa priserna på marknaden och erbjuder endast högkvalitativa artiklar. Bli kund och se själv.

loader Vänligen vänta...