Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
450 produkter

Smörjmedel är speciella, ofta viskösa ämnen avsedda att skydda olika bilmonteringar från att gå sönder. De minskar friktionsenergin och förhindrar att kontaktytor slits ut. De har antiskorande egenskaper och skyddar delar mot korrosion.

Olika typer av smörjmedel

 • Flytande: Dessa är syntetiska och mineraloljor och kan till exempel användas till en kompressor.
 • Konsistensfett är baserat på oljor med tillsatt förtjockningsmedel. De ändrar sin viskositet och sina egenskaper beroende på belastning och kan förekomma i form av både vätskor och fasta ämnen. De kan användas i oförseglade enheter. Beroende på dess förtjockningsmedel kan plastsmörjmedel delas in i:
  • Kalcium: Dessa är billiga. De är olämpliga för mekanismer som arbetar under höga temperaturförhållanden eller som blir heta när de används.
  • Smörjmedel med natrium- och natriumkalcium har en hög smältpunkt men kan lösas upp i vatten. För närvarande används de inte särskilt ofta, med undantag från den blandning med koppar som används för att smörja terminalen på blinkersomkopplaren, tändningsomkopplaren och andra apparater.
  • Litium: Dessa är de vanligast förekommande. De är resistenta mot extrema temperaturer och löses inte upp i vatten.
  • Bariumsmörjmedel används för att underhålla lager och kulleder. De har utmärkta vattentäta egenskaper och är motståndskraftiga mot höga temperaturer.
  • Kolväte är utmärkt för att bevara delar.
  • Bentonitsmörjmedel är avsedda för användning under hårda förhållanden. De tål extrema temperaturer, ibland upp till 1100 ° C.
 • Solida: Bland dessa ingår pulver, pastor och suspension med en stor mängd fasta partiklar. De har egenskaperna hos fasta ämnen med en låg torr friktionskoefficient. I regel är de baserade på grafit eller molybdendisulfid.
 • Torra smörjmedel levereras som sprejer. Efter torkning skapas en slitbeständig antifriktionsbeläggning på den behandlade ytan. De är lämpliga för säkerhetsbältespännare och -rullar, stöd, bilfönster, takluckor, teleskopantenner, för att få bukt med gnisslande paneler och för att underhålla gummitätningar

Tips vid användning av smörjmedel

 1. Se till att smörjmedlet är lämpligt för användning på det område som ska behandlas.
 2. Rengör ytan som ska behandlas innan smörjmedlet appliceras.
 3. Ta bort alla rester efter gammal beläggning. Blanda inte smörjmedel baserade på olika förtjockningsmedel. Använd ett speciellt rengöringsmedel för detta ändamål.
 4. Använd smörjmedel i den mängd som anges av tillverkaren. Både överdrivna och otillräckliga mängder kan leda till för tidigt slitage av mekanismer.
 5. Använd aldrig sprejer nära öppna lågor: de kan innehålla brandfarliga komponenter.
 6. Se till att mekanismens delar förblir rena under proceduren: främmande partiklar blandade med smörjmedel ökar slitaget på ytorna.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

I vår onlinebutik kan du köpa smörjmedel för lager, remskivor, kedjor och andra delar från ansedda tillverkare till rimliga priser. Våra experter hjälper dig gärna att hitta den produkt du behöver till din bil. Du kan också fråga dem om våra pågående kampanjer och rabatter, leveranstider och betalningsalternativ.

loader Vänligen vänta...