Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
6 produkter

Om ett slitstarkt svängbart hjul är skadat går det att köpa ett nytt för att byta ut med. Det kommer bespara dig från att köpa en ny vagn till ett dyrt pris. Den här roterar runt sin axel, vilket gör det därför lättare att flytta runt vagnen i verkstaden.

Vilka typer av slitstarkt svängbara hjul finns det?

De skiljer från varandra genom ett antal egenskaper, som dessa:

 • Utseende. Här har de flesta modeller hjul och däck i olika material. Den första delen har en bas, den andra gör att vagnen flyttar på sig när den kommer i kontakt med arbetsytan. De är massiva modeller ofta gjorda i ett material.
 • Lastkapacitet. De kan t.ex. vara tillverkade för att klara av att lasta 200, 400, 100 kg.
 • Material. Stål, aluminium, polypropen, polyamid är några av materialen som används för att tillverka hjulen. Däcken kan göras av gummi, polyuretan samt fenolformaldehydhartser

Fästena som används för tillkopplingen är gjorda av stål och armerad plast. De delar som är av metall kan antingen målas eller ha en zinkbeläggning.

 • Diameter. Oftast gäller ju större diameter, desto bättre klarar den hinder.
 • Tålighet för temperatur. Den här kategorin kan vagnarna delas upp i ett par underkategorier i vår katalog:
  • För inomhusbruk
  • För inomhus och utomhusbruk
  • Klarar extrema temperaturer

Tips när du använder slitstarka svängbara hjul

Du bör alltid följa instruktionerna från tillverkaren av verktygsvagnen. Det är viktigt att den roterande axeln till är vertikal. Använd svänghjulen av samma modell.

Du bör inte överskrida den rekommenderade belastningen som tillverkaren angivit. Om en del är trasig, byt ut den. Lösa delar behöver smörjas regelbundet.

AUTODOC: bekväm shopping online

Vill du beställa slitstarka svängbara hjul online? Besök AUTODOC! Nu har det blivit ännu enklare att beställa allt du behöver för bilreparationer med vår app. Ladda ner den och ett antal produkter till lågt pris kommer finnas till hands. Missa inte heller din möjlighet att ta del av kampanjer så pågår i vår webbshop.

loader Vänligen vänta...