Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Billiga däck

Sök däck enligt storlek
Välj rätt Däckstorlek
205 / 55 R15
Årstid
All/alla
Sök

Billiga däck: så sparar du pengar på ditt köp

Däck är förbrukningsdelar och bör därför bytas ut regelbundet. Utbytesintervallerna bestäms inte av miltal eller tid utan graden av slitbaneslitage och, i vissa fall, av säsongen. Använd aldrig slitna däck: det är farligt och olagligt. I denna artikel kommer vi att berätta hur du väljer billiga däck.

7 sätt att köpa billiga däck

  1. Inspektera sortimentet som erbjuds av asiatiska tillverkare. Ta en titt på de produkter som företagen som deltar i tester arrangerade av respekterade magasin erbjuder. Även om vissa däck inte vann sina krocktester bör du ha i åtanke att de jämfördes med de mest pålitlig i sin klass. Därmed är de säkra att använda. Exempelvis kan du kolla in ett urval av däck från Kenda, Nankang och Maxxis.
  2. Du kan även hitta billiga däck av hög kvalitet i sortimentet hos budgetvänliga europeiska märken. I regel är de lågprismärken från världsberömda tillverkare. Exempelvis producerar Michelin Tigar-däck, Continental står bakom både Matador och Barum och GoodYear tillverkar Debica och Sava.
  3. Håll dig uppdaterad om kampanjerna i vår webbutik. Vi erbjuder ofta produkter till rabatterade priser. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få uppdaterad information om våra nya specialerbjudanden på produkter du är intresserad av och för en möjlighet att välja bra billiga däck.
  4. Satsa inte på de senaste produkterna. Ett däck som producerades för 3 år sedan är mindre dyrt än ett nyligen lanserad modell. Den genomsnittliga hållbarhetstiden för lagrade däck är 5 år. Om det räcker för dig att använda en uppsättning däck i cirka 2 år kan du utan problem köpa en modell som producerats tidigare.
  5. Välj däck med utbytbara storlekar. Däck med en högre sidovägg är ofta billigare än lågprofildäck. Om du väljer däckstorlek på rätt sätt kan du spara pengar. Om du exempelvis köper 175/65R14-däck istället för 185/60R14-däck kan du spara upp till 10 % av priset.
  6. Hastighets- och belastningsindexet bör motsvara ditt fordons driftsförhållanden. Om du föredrar avslappnad körning finns det ingen anledning att köpa höghastighetsdäck eller förstärkta däck då de är dyrare.
  7. Om det sällan snöar i ditt område och vägarna rengöras regelbundet behöver du inte köpa dubbade däck eftersom de också är dyra. Dubbfria vinterdäck kostar mindre.

Toppsäljare

Gå till märken med premiumdäck