Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Michelin Däck

Välj från 700 högkvalitativa Michelin Personbilsdäck!
Objekt per sida: 20

Michelin-däck till personbilar tillverkas av företaget med samma namn, vars huvudkontor ligger i Clermont-Ferrand i Frankrike. Företaget äger många uppfinningar, bland annat radialdäck.

7 fakta om Michelin

 1. Företaget grundades år 1889 av bröderna André och Edouard Etienne Michelin.
 2. Idag äger Michelin över 60 fabriker i 17 olika länder.
 3. Företaget producerar årligen över 160 miljoner Michelin-däck till personbilar. Cirka 40 % av dem säljs i Europa.
 4. Michelin är ledande inom tillverkning av miljövänliga däck som är bränslesnåla.
 5. Produkterna utvecklas i enlighet med konceptet “Total Performance” vilket innebär användning av uppfinningar från det egna forskningscentret.
 6. Alla företagets produkter hör till prisklassen premium och garanterar hög säkerhetsnivå.
 7. Företaget är inte bara känt som biltillverkare, utan även som grundare av det kända restaurangbetyget “Den Röda Guiden” (“Le guide Rouge” på franska). Det har funnits sedan år 1900.

Olika typer av Michelin-däck till personbilar

 • Sommar: De mest populära modellerna är:
  • Energy XM2: Extra starka och bidrar till bättre bränsleeffektivitet. De har breda spår av olika djup för effektiv vattenavlägsning.
  • Energy Saver: Användningen av den unika gummiblandningen “Eco Grip” bidrar till bättre bränsleeffektivitet. Utöver detta är däcken extra stabila på grund av den stora kontaktytan.
  • Primacy4: De vattendränerande spåren är 22 % bredare jämfört med analoger, vilket reducerar risken för vattenplaning signifikant. Dessa däck har även slitindikatorer. 
  • Pilot Sport4, Cup 2, and Sport4S: Dessa däck är designade för sportbilar. De flesta av dem passar för körning i höga hastigheter upp till 300 km/h. Användningen av en kombination av metall och nylonfiber ger bra styrbarhet och effektiv bromsning.
 • Vinter: Michelins katalog med däck till personbilar innehåller följande modeller:
  • Pilot Alpin: Bladen är gjorda i tre olika storlekar och arrangerade i en vinkel. Detta gör att snömos snabbt kan avlägsnas från kontaktytan, vilket förbättrar greppet.
  • Pilot Alpin 5: Dessa däck minskar bromssträckan på hala vägar. De är slittåliga tack vare det yttre lagret av gummimassa.
  • Alpin 6: Dess främsta egenskap är att det finns spår för avlägsnande av snö som expanderar under användning. På detta sätt behåller till och med slitna däck sina egenskaper. 
  • X-Ice 3: Tack vare det stora antalet mönsterblock kan dessa däck garantera en snabb acceleration och kort bromssträcka på snötäckta vägar.
  • X-Ice North 4: Dessa däck är utrustade med många ståldubbar och passar för isigt väglag. Däcken garanterar hög stabilitets- och styrbarhetsnivå.
 • CrossClimate: Året-runt-däck som tack vare sitt symmetriskt riktade mönster snabbt avlägsnar vatten. Dessa däck har två olika sorters blad: mjuka för grepp på torra, rena ytor samt blad med skarpa kanter för snö.

Autodoc.se är en onlineshop med däck till personbilar

Om du vill köpa högkvalitativa däck till låga priser ska du registrera dig som kund hos vår onlieshop. Här kan du snabbt och billigtköpa Michelin-däck till personbilar, tillsammans med mycket annat. Följ våra senaste kampanjer online och gör dig redo att spara!