• SHOP
 • CLUB
Pröva premiumkonto
0
Mitt garage
Lägg till fordon
0
produkter #67-5704
0,00 kr
Din kundvagn är tom

MC-Däck online

Bredd
Höjd
Typ
Diameter
Tillverkare
Hastighetsvärde

Toppsäljare

Michelin Road 6
120/70 R19
1717,92 kr
Pris inkl. 25% moms, gratis frakt
Pirelli Diablo Rosso IV Corsa
180/55 R17
2504,22 kr
Pris inkl. 25% moms, gratis frakt
Bridgestone Exedra G709
130/70 R18
1771,93 kr
Pris inkl. 25% moms, gratis frakt
Michelin Power Pure SC
130/60 R13
837,83 kr
Pris inkl. 25% moms, gratis frakt
Bridgestone BTT32R
180/55 R17
2170,63 kr
Pris inkl. 25% moms, gratis frakt
Bridgestone BT023RGT
180/55 R17
1688,66 kr
Pris inkl. 25% moms, gratis frakt
Continental TKC 70
150/70 R18
1988,77 kr
Pris inkl. 25% moms, gratis frakt
Pirelli Scorpion Rally STR
120/70 R19
1570,87 kr
Pris inkl. 25% moms, gratis frakt
Pirelli Scorpion Rally STR
170/60 R17
2002,27 kr
Pris inkl. 25% moms, gratis frakt
Metzeler Roadtec Z8 Interact
160/60 R17
1514,58 kr
Pris inkl. 25% moms, gratis frakt
Goodride H-968
130/60 R13
619,93 kr
Pris inkl. 25% moms, gratis frakt
Maxxis M6029
130/90 R10
644,94 kr
Pris inkl. 25% moms, gratis frakt

Gå till märken med premium däck

Årstid

Vinterdäck till MC
Köp billiga varumärkta Vinterdäck till motorcykel på nätet

Användbara artiklar om däck från AUTODOC

Däckräknare
Läs mer
Däckomvandlare
Billiga däck
Läs mer
Billiga däck online
Belastningsindex
Läs mer
Belastningsindex däck tabell
Regummerade däck
Läs mer
Regummerade däck
Runflat
Läs mer
Runflat
Hastighetsindex
Läs mer
Hastighetsindex däck
Dubbdäck
Läs mer
Dubbdäck

Motorcykeldäck är utformade för att skapa säker kontakt mellan fordonet och vägen, vilket garanterar bra grepp och styrfunktioner. De skiljer sig mycket från bildäck, vilket syns på deras märkningar.

Egenskaper hos motorcykeldäck

 • Slitbana med flera kompositioner: Till skillnad från bildäck används inte bara den centrala delen av motorcykeldäcken under körning, utan även sidorna. Det är dessa som ansvarar för ett bra grepp på vägen under manövrering när cykeln lutar åt sidan. För en optimal balans mellan greppets egenskaper och slittåligheten är den mittre delen av däcket ofta tillverkad av hård gummiblandning och sidorna av en mjuk.
 • Med/utan slang: Slangförsedda däck används numera sällan inom bilindustrin, men ganska ofta på tvåhjuliga motorfordon. I regel är de utrustade med flera ekrar. Ibland kan de skymtas på legeringsfälgar. De är billiga, har hållbara sidor och är idealiska för användning i terräng. De är markerade med “TT” (Tube Type). Det finns även olika varianter av slanglösa däck som finns representerade i tillverkarnas kataloger med motorcykeldäck. Dessa passar bara till legeringsfälgar och karaktäriseras av sin lätthet. Om de punkteras pyser luften ut mycket långsammare. Sådana däck är markerade med “TL” (Tubeless).
 • Stommens struktur: Beroende på trådarnas riktning i slitbanan kan motorcykeldäck vara diagonala och radiella. Diagonala däck, som nästan har slutat användas på bilar, används ofta på motorcykeldäck – särskilt på tunga choppers eller cruisers. De karaktäriseras av ett lågt pris och sidornas höga tålighet mot skador. De radiella är mer avancerade: de är relativt lätta, tål tung belastning, är resistenta mot överhettning och karaktäriseras av hög prestanda.
 • Beroende på däckmönstret och storleken på axeln som däcket är designat för: Många modeller av motorcykeldäck är avsedda att monteras på endast bakaxeln eller framaxeln, vilket anges av dess markeringar: Rear Wheel (bakhjul) eller F, Front Wheel (framhjul) eller Front Wheel Only (endast framhjul).
 • Ytterligare markeringar: Utöver information om däckets tvärsnittshöjd, bredd, fälgens diameter och tillverkningsdatum, märks motorcykeldäck ofta med lagrets antal och material i mellanskiktet och sidoväggen. Till exempel betyder “Tread 2 PL-Steel” att två lager stålstomme har använts. Markeringen “Sidewall 2 Rayon” innebär att däcket har två lager gjorda av rayon på sidorna. Ibland finns styrets styvhet angiven: till exempel “K0” som är väldigt mjuk, “K1” som är mjuk och “K2” som är medelhård.

3 tips för att undvika misstag när du köper motorcykeldäck

 1. Utgå från fordonstyp och driftförhållanden när du väljer produkter. Alla motorcykeldäck kan delas in på följande sätt:
  • För generell användning: Denna kategori representeras av motorcykeldäck för daglig användning på allmänna vägar. De kan användas på motorvägar, lervägar och i terräng, eller i kombinerad användning.
  • För specifika användningsområden: Detta inkluderar crossar och racingfordon.

Racingmotorcyklar bör inte utrustas med däck för generell användning. De försämras väldigt snabbt vid körning i höga hastigheter och vid överhettning. Samtidigt värms inte racingdäcken upp till optimal temperatur när de monteras på en motorcykel som körs på vägen. Som ett resultat av det kommer slitbanan att glida på grund av att den inte får grepp på vägen, vilket också leder till för tidigt slitage. Du bör därför ha i åtanke vad däcken ska användas till.

 1. Köp bara motorcykeldäck i den storlek som rekommenderas av tillverkaren. Att modifiera fabriksspecifikationerna på egen hand kan orsaka olyckor.
 2. Kontrollera tillverkningsdatumet. Det kan återfinnas på sidorna i form av ett fyrsiffrigt nummer inringat i en oval form. De två första siffrorna anger veckonumret och de två sista året. Det maximala hållbarhetstiden på däck är normalt 5 år.

Autodoc.se är en stor onlineshop med motorcykeldäck

Vill du köpa högkvalitativa motorcykeldäck till ett rimligt pris? Bli kund i vår onlineshop. Vi erbjuder:

 • Fördelaktiga priser
 • Expertrådgivning från kompetent personal
 • Enkla steg att följa vid beställning
 • Snabb leverans