Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Steptronic

Prenumerera
PÅ VÅRA NYHETSBREV

Du får våra senaste nyheter och tips genom att ange din e-postadress:

Steptronic är en funktion för manuell växling på en automatisk växellåda. Det skapades av ZF Friedrichshafen AG tyska tillverkaren, som bygger på BMW: s design från 1996. Det kan hittas på BMW, Mini, MG och Rover bilar. Växellådan kan kontrolleras med hjälp av växelväljaren eller knappar placerade på ratten.

Skiftet till läget för manuell kontroll utförs med hjälp av automatväxellådans växelväljare, placera helt enkelt  växelväljaren i det "Manuell/Sport" (M/S) position. Efter det, kan du trycka spaken framåt för att uppväxling och tillbaka - för att växla ned.

För att kontrollera Steptronic med ratten, kan du använda knapparna till höger. Knapparna på den främre delen av ratten är ansvarig för nedväxling, och de i den bakre delen - för uppväxling.

Till skillnad från Tiptronic systemet ,tillåter inte  Steptronic dig att byta till helt manuell kontroll. Den inbyggda datorn övervakar ständigt hastigheten och kan återta kontroll av transmissionen i vissa fall, enligt följande:

  • drivhjulen slirar,
  • körning i nedförsbackar utan att trycka på gaspedalen;
  • en plötslig nedgång i motorns hastighet.
  • fel som upptäcks av elektroniska styrenhet.
  • underlåtenhet av automatiska transmission control-enhet.

Steptronic kan anpassa sig till en individuell körstil. Systemet kommer ihåg det sätt körning och justerar automatiskt växling beroende på förar vanor. För att förbättra körkomfort, Steptronic erbjuder ytterligare två lägen: "Kick-down" (sportiga) och "stop and go"(ekonomi).

loader Vänligen vänta...