Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Dunlop Däck

visa
Välj från 700 högkvalitativa Dunlop Personbilsdäck!
Objekt per sida: 20

Dunlop är ett märke som ägs av amerikanska Goodyear Tire & Rubber Company. Det är baserat i Akron i Ohio. Sedan år 2003 har tillverkaren varit däckleverantör till British Touring Car Championship, sedan år 2002 till V8 Supercars Championship och sedan år 2015 till European Le Mans Series (ELMS).

5 fakta om Dunlop

 1. Företaget grundades år 1888 i Belfast på Irland med inspiration från en uppfinning av veterinären John Boyd Dunlop. Uppfinningen bestod av en innerslang till ett cykelhjul som var ihoplimmad med bitar av gummi och fylld med luft.
 2. Företagets fabriker finns i 22 länder. Den totala produktionen ligger på cirka 200 miljoner däck per år.
 3. Märkets produkter tillhör prisklassen premium och säljs i Amerika, Europa, Asien, Afrika och Oceanien.
 4. I över ett århundrade har detta märkes däck monterats på racingbilar. År 1902 var bilen som vann första pris i Paris-Vienna-rallyt utrustad med dessa däck. Utöver detta var också de Jaguar-bilar som vann de 24 timmar långa Le Mans-racen åren 1951, 1953, 1955, 1956 och 1957 utrustade med dessa däck.
 5. År 2009 erkändes Dunlops däck till personbilar som de bästa efter resultat från nio olika tester genomförda av redaktionen på den populära amerikanska tidskriften “Car and Driver”.

Olika typer av Dunlop-däck till personbilar

 • Direzza: Däck av sommarmodell med stor kontaktyta som garanterar ett säkert grepp på vägen. Tack vare sina hårda kantblock bidrar de till riktningsstabilitet under manövrering.
 • Graspic: Dessa vinterdäck är tillverkade med kiseldioxid som bas. De är slittåliga och förlorar inte sin elasticitet ens vid extremt låga temperaturer.
 • SP: Året-runt-däck med ett asymmetriskt däckmönster. De avlägsnar effektivt vatten och lera, är tysta och har en lång livslängd.
 • SP Sport: Katalogen med Dunlop-däck till personbilar innehåller både sommar- och året-runt-däck. Tack vare användningen av kiseldioxid har däcken ett utmärkt grepp även i höga hastigheter.
 • SP Sport Maxx: Dessa sommardäck har tillverkats med hjälp av teknologin Multi-Radius Tread, vilket garanterar utmärkt dragkraft på torra och blöta vägar. Beroende på modell används även Twin Hydro-Paddle-teknologi för snabb och effektiv vattenavlägsning, liksom 5-Pitch och Multi-Pitch-Tread-Design-teknologi för reduceringen av oljud med mera.
 • SP Winter Sport: Vinterdäck som garanterar effektiv bromsning på is. Ett riktat däckmönster reducerar risken för vattenplaning signifikant. VIssa modeller har 4D-sajpningssystem vilket innebär fler spår för att minska bromssträckan.
 • Sport Maxx RT och Race: Däck för racingbilar med massiva kantblock som garanterar fordonets stabilitet i skarpa svängar.
 • Signature: Denna året-runt-modell är utrustad med Evaqua Grooves-teknologi som minskar risken för vattenplaning och VersaLoad som förbättrar styrningsresponsen.
 • Winter Maxx: Dessa vinterdäck är tillverkade av det hållbara Nano-Fit-gummit. De garanterar utmärkt grepp på snö- och istäckta ytor.

Autodoc.se är en stor onlineshop med däck till personbilar

För att köpa Dunlop-däck till personbilar till ett lågt pris – registrera dig som kund hos vår onlineshop. Där väntar låga priser på alla produkter. Gör en beställning online på vår hemsida eller med hjälp av vår mobilapp och gör dig redo att börja spara.

loader Vänligen vänta...