Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
281 produkter

Slangklämstänger används för att installera och demontera flera typer av bildelar: CV-knutar, kylsystem, bränsleslangar, bromsslangar och avgasrör. De ser till att du får jobbet gjort snabbt och med rätt spänningskraft.

Vilka typer av slangklämstänger finns det?

Klämmor för olika syften:

  • Bandklämmor. De här behöver en viss spänningskraft och används därför ofta med en vridmomentnyckel.
  • Fjäderdelar. Har ibland V-formade eller X-formade spår på ändarna. V-formade är mer mångsidiga medans de X-formade är lämpliga för kabelklämmor.
  • Öronklämmor. Har skarpa käftar för att säkerställa ett tillförlitligt grepp.
  • Steglösa Öronklämmor. De här har speciella munstycken i slutet som går att svänga på. Det gör dem bekvämt att arbeta med.

Klämmor med olika positioner av deras funktionella delar.

  • Click-R typen. Den mest kända. Huvudet som utför jobbet är på samma axel som handtagen.
  • Böjda & flexibla (kablar) slangklämstänger. Munstycket ligger i vinkel mot kroppen. Kraften som läggs på förs först till en kabel och sedan till munstycket. De här är väldigt användbara där det är svårt att komma åt.

Hur fungerar det?

De här verktygen ser oftast ut som vanliga tänger. När man trycker på dess handtag möts munstyckets delar, det pressar mot fästet som återgår till sin initiala form eller fixeras med ett speciellt klipp när kraften släpper.

Bandklämmorna är utformade på ett annat sätt. Den lösa änden av fästet sätts genom ett lås och går in genom ett hål i verktyget. Sedan rullas den på den roterande axeln. När man nått önskad klämkraft avbryter man den delen av bandet genom att vrida på en speciell spak.

Tips hur du använder slangklämstänger på bästa sätt

Innan du börjar använda verktyget är det viktigt att läsa igenom instruktionsboken. Verktyget ska endast användas för dess avsedda syfte. Kontrollera alltid att spännet sitter fast ordentligt.

Om du behöver använda en viss mängd vridkraft använd speciellt avsedda verktyg för att kontrollera kraften med en momentnyckel.

När du avslutat arbetet bör du alltid rengöra verktygen. Det rekommenderas att smörja rörliga delar av verktyget för att förlänga livslängden och för att skydda det mot skador.

AUTODOC: bekväm shopping online

Många som en gång har handlat från vår webbshop har blivit lojala kunder.

Här är anledningarna till det:

  1. Vi utvecklar hela tiden vårt sortiment med nya produkter. Du kommer inte ha några problem att hitta de produkter du söker av hög kvalité.
  2. Vi erbjuder låga priser på alla produkter. Hos oss kan du köpa slangklämstänger och alla andra verktyg billigare än i andra webbshoppar.
  3. Ladda ner vår mobilapp till din smartmobil och du har möjlighet att lägga din beställning där och när det är mest bekvämt för dig.
loader Vänligen vänta...