Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
218 produkter

Fönster- och glasrengöringsmedel gör det möjligt att ta bort smuts orsakad av vägdamm, olje- och nikotinavlagringar, insekter samt andra organiska avlagringar från bilens rutor. De förhindrar också vidare nedsmutsning.

Olika typer av fönster- och glasrengöringsmedel

Beroende på vilka funktioner de utför kan dessa produkter delas in i:

 • Medel utan ytterligare funktioner: Dessa säkerställer enkel eliminering av de mest envisa fläckar. De lämnar inga fläckmärken på behandlade ytor och har antistatiska egenskaper.
 • Medel med ytterligare funktioner: Utöver rengöring kan dessa produkter maskera små repor, bilda en vattenavvisande beläggning samt förhindra imma och frost

Beroende på produktionsform:

 • Produkter redo att användas: I regel levereras de i form av aerosoler och sprejer.
 • Koncentrat: Behöver spädas före användning. Finns i plastbehållare och påsar.
 • Våtservetter: Tar snabbt bort små orenheter

Tips vid användning av fönster- och glasrengöringsmedel

 1. Innan du använder koncentrat bör du ta reda på i vilka proportioner de ska spädas. Förhållandet mellan ingredienser kan bero på graden av nedsmutsning.
 2. Se till att det är säkert att använda det fönster- och glasrengöringsmedel du valt inuti bilen. Vissa medel kan frisätta giftiga ämnen när de förångas.
 3. Om ett rengöringsmedel innehåller ammoniak bör du förhindra att det hamnar på färg, lack, plast och gummielement för att undvika att de förstörs.
 4. Använd en mjuk och luddfri trasa eller en silikonskrapa för att ta bort smuts från rutorna. Det är smidigt att torka vindrutan från insidan med en speciell mopp med utdragbart handtag.
 5. Torka av rutorna med en torr trasa när du är klar med rengöringen. Detta kommer att göra dem blanka.
 6. Andas inte in kemikalien och undvik att få den i ögonen.

AUTODOC: enkel onlineshopping

Rena vindrutor är en förutsättning för säker körning. De fönster- och glasrengöringsmedel du kan köpa i vår onlinebutik klarar även de mest envisa fläckar. I vår katalog hittar du endast högkvalitativa bilkemikalier, vars effektivitet bekräftas av positiv feedback från många kunder. Det är lätt att spara hos oss: vi erbjuder stora rabatter på alla rengöringsmedel och tillbehör och erbjuder dig dessutom chansen att få gratis leverans.

loader Vänligen vänta...