Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
15 produkter

Flytande eltejpssprejer behövs för att skydda terminaler, adaptrar, fördelardosor, tändspolar och växelströmsgeneratorer mot yttre påfrestningar. De förhindrar läckage och skador på isolering och är väl lämpade för arbeten på platser som är svåra att nå.

Olika typer av flytande eltejpssprejer

Flytande eltejpssprejer skiljer sig åt i ingredienser. De kan baseras på:

  • Mineraloljor: Dessa produkter kännetecknas av ett överkomligt pris. De har även hög motståndskraft.
  • Syntetiska ämnen: De viktigaste fördelarna hos produkter i denna kategori är motståndskraft mot vibrationer, temperaturförändringar, tunga belastningar och som ett resultat av detta: beläggningens hållbarhet.
  • Vegetabiliska oljor: Dessa produkter har utmärkt vidhäftningsförmåga

Beroende på användningsområde:

  • Skyddande: Dessa skapar en hållbar beläggning på kontaktens yta. De används som ett alternativ till elektrisk tejp och värmekrympningsrör.
  • Vattenavvisande: Dessa hjälper till att återställa utrustning som skadats av fukt utan demontering. De erbjuder fullständig fuktborttagning, förbättrar elektrisk konduktivitet och tar bort oxider från kontakter. Dessutom bildar de en skyddande beläggning på ytan som behandlas. De säkerställer tillförlitlig isolering i minst ett år.

Tips vid användning av flytande eltejpssprejer

  1. Innan du börjar arbeta med kontakterna måste du stänga av strömförsörjningen. Följ säkerhetsföreskrifterna när du arbetar med elektriska apparater.
  2. Skaka sprejen väl för att blanda innehållet noggrant. I regel är det nödvändigt att använda flytande eltejpssprejer från ett avstånd på 10–15 cm.
  3. Se till att applicera rätt antal lager för att uppnå bästa resultat. Detta anges i instruktionerna. I vissa fall måste du vänta 10-20 minuter innan du kan applicera ett nytt lager. Den totala torktiden anges av tillverkaren och kan variera från flera minuter till flera timmar
  4. När den flytande eltejpen är helt torr kan du kontrollera den elektriska kretsens kapacitet med en multimeter.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

Letar du efter ett ställe där du kan köpa flytande eltejpssprejer billigt? Besök AUTODOCs onlinebutik. I vår katalog hittar du ett brett urval av bilkemikalier och bilvårdsprodukter som gör underhållet av din bil enkelt. Behöver du hjälp att välja rätt produkt? Kontakta vår kundtjänst. Våra specialister är alltid redo att hjälpa dig. Vill du spara pengar på ditt köp? Ta chansen att få gratis leverans och kolla in våra aktuella kampanjer och rabatter.

loader Vänligen vänta...