Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom
visa
Markera kategori
Tillverkare
85 produkter

Hjulrengöringsmedel hjälper till att snabbt och enkelt ta bort även de mest envisa fläckar, t.ex. bitumen- och bromsbeläggsprodukter. De gör delarna blanka och skyddar dem mot korrosion.

Olika typer av hjulrengöringsmedel

Beroende på den aktiva ingrediensen:

 • Syra: Oftast är dessa rengöringsmedel baserade på fosforsyra eller saltsyra. De är mycket potenta och effektiva för att ta bort icke-organiska orenheter. Dessa produkter kan endast användas på ytor som är resistenta mot den sura miljön. De är lämpliga för behandling av ståldelar och oförenliga med aluminiumelement. Rengöringsmedel med syra har ingen effekt på lacken.
 • Alkali: Dessa rengöringsmedel innehåller vanligtvis natriumhydroxid. De tar bort oljefläckar väl. Rengöringsmedel med alkali kan användas för att rengöra delar av stål, magnesium och aluminium samt målade och lackerade komponenter.
 • Neutrala: Dessa är baserade på ytaktiva ämnen som inte har någon förstörande inverkan på lacken. Dessa produkter är lämpliga för nästan alla hjul, inklusive kromade. Neutrala rengöringsmedel är perfekta för att ta bort bromsdamm. I regel säljs de till högre priser än syra- eller alkalibaserade produkter.

Tips vid användning av hjulrengöringsmedel

 1. Följ tillverkarens instruktioner. Vissa produkter är omedelbart redo att användas, medan andra först måste spädas med vatten.
 2. Kontrollera produktblandningsproportionerna: samma koncentrat kan spädas ut i olika proportioner beroende på typ av yta och orenhetsgrad. Dessa faktorer påverkar också appliceringstiden.
 3. Skydda dina händer, hud, luftvägar och ögon med handskar, munskydd och skyddsglasögon. De flesta produkterna innehåller giftiga ingredienser.
 4. Använd en sprej för att sprida kemikalierna jämnt och applicera dem på svåråtkomliga ställen.
 5. Spreja inte fordonskemikalier på heta ytor. Låt dem inte torka helt. Försök att arbeta i skuggan när det är varmt.
 6. Testa produkten på en avskild plats innan du påbörjar rengöringen. Se till att ytan är kompatibel med produkten.
 7. Använd en borste eller en speciell svamp för att ta bort envisa fläckar.
 8. Notera: vissa hjulrengöringsmedel bör endast användas i verkstäder.

AUTODOC: bekväm onlineshopping

I vår onlinebutik kan du köpa hjulrengöringsmedel för delar tillverkade av stål, titan, magnesium, anodiserad och polerad aluminium samt förkromade komponenter. Våra specialister hjälper dig gärna att välja rätt artiklar. Kontakta dem online nu så får du svar på alla dina frågor snabbt.

loader Vänligen vänta...